Al Di Meola şi Dream Theater cântă la Bucureşti în aceeaşi seară. Ce spun organizatorii

03 Mar 2017 | scris de Alex Revenco
 Al Di Meola şi Dream Theater cântă la Bucureşti în aceeaşi seară. Ce spun organizatorii Galerie foto (2)

Faimos chitarist de jazz/ jazz rock, Al Di Meola susţine concertul World Sinfonia, organizat de German Quality Entertainment, pe 20 mai, la Sala Palatului.

În aceeaşi seară, una dintre cele mai mari formaţii de metal progresiv din toate timpurile, Dream Theater cântă la Arenele Romane, după ce, cu o zi înainte a evoluat la Cluj, ambele spectacole fiind organizate de Phoenix Entertainment. Dream Theater aniversează anul acesta 25 de ani de la lansarea albumului „Images and Words” printr-un turneu european intitulat „Images, Words & Beyond”.

German Quality Entertainment a transmis următorul comunicat: „Concertul Al Di Meola – World Sinfonia a fost anuntat pe data de 13 decembrie 2016.  Pe 23 februarie 2017, colegii de la Pheonix Entertainment au dat curs evenimentului Dream Theater, concert aniversar, cu siguranta foarte asteptat chiar si de noi,  TOT pe data de 20 mai. O situatie care se perpetueaza an de an printre organizatorii de concerte si care afecteaza in primul rand cumparatorul de bilet sau mai bine spus iubitorul de muzica care, in acest caz, ar dori sa partici pe si la Al Di Meola si la concertul celor de la Dream Theater. Lucru practic imposibil in momentul de fata, nemultumind o parte importanta din publicul care deja si-a achizitionat un bilet la spectacolul Al Di Meola.

Ca urmare a telefoanelor, mesajelor din partea spectatorilor,  suntem nevoiti sa va spunem ca inca asteptam, asa cum am facut-o de mai bine de o saptamana, ca cei de la Pheonix Entertainment sa reactioneze la rugamintile noastre si impreuna cu noi, German Quality Entertainment, sa gasim cea mai buna varianta orara pentru publicul nostru, care asculta deopotriva Al Di Meola si Dream Theater. Suntem intelegatori, probabil ca situatia contractuala cu managementul celor de la Dream Theater le-a impus o anumita pozitie, de aceea noi, GQE, INCA asteptam acea teleconferinta comuna prin care sa pozitionam cat mai convenabil concertele pentru publicul nostru, cumparator de bilet.

Culmea, John Petrucci a fost influentat de stilul si tehnica lui Al Di Meola, gandindu-ne chiar ca ar fi fost un prilej minunat sa ii aducem pe aceeasi scena. Doi chitaristi mari in Bucuresti! De ce sa nu fructifici un astfel de moment? Stim ca este o piata libera, stim ca nu putem sa impunem unui organizator sa procedeze corect, dar aici, doamnelor, domnisoarelor si domnilor este vorba despre civilizatie. Toti organizatorii vor sa faca bani, dar sa si bucuram spectatorul, pentru ca el este in centrul atentiei. Nu daramam totul in jurul nostru, gandindu-ne doar la afacerea proprie! Multumim!”

Phoenix Entertaiment a răspuns: "La un anumit nivel, in cazul unor artisti de inalta anvergura, alegerea datei si a orarului nu reprezinta decizia organizatorului. Astfel, organizatorul dispune doar de doua optiuni: fie refuza concertul, fie il accepta.

Mai mult decat atat, in cazul celor doua concerte, genurile muzicale nu se suprapun decat intr-o foarte mica masura. Va multumim."

Alte stiri din Muzica

Ultima oră