A murit o legendă a muzicii: Joao Gilberto

07 Iul 2019 | scris de A.V.
A murit o legendă a muzicii: Joao Gilberto

Brazilianul Joao Gilberto, una dintre legendele stilului bossa nova care a interpretat printre altele melodia "The girl from Ipanema", a murit la vârsta de 88 de ani, a anunţat sâmbătă fiul său Joao Marcelo, pe Facebook, scrie agerpres.ro.

"Tatăl meu a murit. Lupta lui a fost nobilă, el a încercat să-şi păstreze demnitatea în condiţiile în care îşi pierdea autonomia", a scris Joao Marcelo despre legenda care ducea o viaţă solitară la Rio.

Cauzele morţii nu au fost precizate.

Chitarist şi cântăreţ, el a avut apariţii pe cele mai mari scene ale lumii. Printre melodiile sale antologice se numără Desafinado, Garota de Ipanema, Chega de saudade, Rosa Morena, Corcovado sau Aquarela do Brasil.

 /p>

De ani de zile, Joao Gilberto era prins la mijloc într-un conflict între cei trei fii ai săi, dintre care Joao Marcelo şi fiica sa Bebel Gilberto sunt şi ei muzicieni, şi ultima sa soţie de care se despărţise, Claudia Faissol, o jurnalistă de 40 de ani cu care avea o fiică adolescentă.

Bebel şi Joao Marcelo o acuzau pe Claudia Faissol că a abuzat de slăbiciunea tatălui său şi că l-a dus la ruină.

La sfârşitul lui 2017, fiica sa Bebel a obţinut plasarea sa sub tutelă, întrucât nu mai era în măsură să se ocupe de sănătatea şi de finanţele sale din cauza fragilităţii fizice şi mentale.

Mulţi brazilieni l-au văzut ultima dată într-o înregistrare video în 2015, în care, îmbrăcat într-o pijama şi foarte slăbit, îi cânta nepoatei sale "The girl from Ipanema", cu acompaniament la chitară.

 /p>

Alte stiri din Muzica

Ultima oră