A murit George Young, fratele mai mare al lui Angus şi Malcolm de la AC/DC

23 Oct 2017 | scris de Alex Revenco
A murit George Young, fratele mai mare al lui Angus şi Malcolm de la AC/DC

Muzicianul şi producătorul australian George Young, care a fost un adevărat mentor pentru fraţii săi mai mici, la începuturile AC/DC, a murit la vârsta de 70 ani.

La începuturile anilor 60, George a fost chitaristul ritmic şi compozitorul trupei australiene, The Easybeats, alături de care a lansat mai multe hituri internaţionale, printre care şi Friday On My Mind. În urma unor neînţelegeri cu colegii de echipă, a părăsit Easybeats şi şi-a dedicat timpul propriei sale case de producţie, a lucrat cu mai tinerii săi fraţi, Malcolm şi Angus, punând astfel umărul la lansarea AC/DC. De asemenea, a cântat şi pe câteva piese la bass şi a fost co-producătorul câtorva discuri de succes, cum ar fi High Voltage, T.N.T., Dirty Deeds Done Dirt Cheap, Let There Be Rock şi Powerage.

"Fără ajutorul său AC/DC n-ar fi existat. A fost un muzician, un compozitor, un bun sfătuitor şi mult mai mult decât atât. Nu întâlneşti în fiecare zi un profesionist atât de dedicat muncii sale", se spune într-un comunicat oficial AC/DC. Sursă: Consequenceofsound

SHARE

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Muzica

Ultima oră