A murit cântăreaţa franceză France Gall

07 Ian 2018
A murit cântăreaţa franceză France Gall

Cântăreaţa France Gall, cunoscută publicului din România mai ales melodiei "Ella elle l'a", a murit, duminică dimineaţă, la Paris, la vârsta de 70 de ani.

France Gall suferea de doi ani de cancer, iar anunţul decesului a fost făcut de Geneviève Salama, agenta ei. Artista a fost spitalizată din cauza unei infecţii severe la sfârşitul lunii decembrie.

În 2016, interpreta cunoscutei piese „Babacar" a fost internată timp de mai multe zile ca urmare a intoleranţei la medicamente. Cu un an înainte, cântecele lui France Gall şi Michel Berger, duet simbol al Franţei, au făcut parte din comedia muzicală „Résiste", montată la Palais des Sports din Paris. 

Născută pe 9 octombrie 1947, Isabelle Geneviève Marie Anne "France" Gall a devenit cunoscută la nivel internaţional după ce a câştigat concursul muzical Eurovision 1965, când a reprezentat Luxemburg. Ea a ales atunci să cânte piesa „Poupée de cire, poupée de son”, compusă de Serge Gainsbourg, care a fost naşul ei. 

 

A lansat peste 20 de albume de studio şi live, iar partenerul său de scenă a fost cel mai adesea Michel Berger (1947 - 1992), cu care a avut doi copii.

Primul ei single, „Ne sois pas si bête”, a fost lansat la posturile de radio în ziua în care cântăreaţa împlinea 16 ani.

Piesa „Ella, elle l'a”, una dintre cele mai cunoscute ale lui Gall, lansată în 1988, este un tribut adus cântăreţei Ella Fitzgerald. Cântecul a dominat topurile de gen în mai multe ţări.

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră