Noul album Rolling Stones (video)

02 Dec 2016 | scris de Alex Revenco
Noul album Rolling Stones (video)


Astăzi a apărut ‘Blue & Lonesome’, primul album de studio, înregistrat de Jagger, Richards and Co de la “A Bigger Bang” (2005) încoace.

Intitulat ‘Blue & Lonesome’, discul trimite faimosul grup spre „rădăcini” şi pasiunea pentru blues, ce a fost întotdeauna în inima şi sufletul celor de la Rolling Stones. Albumul, produs de Don Was şi The Glimmer Twins, a fost înregistrat ‘din prima’, în doar trei zile, în decembrie 2015, la British Grove Studios din West London. Studioul este la o aruncătură de băţ faţă de Richmond şi Eel Pie Island, unde Stones a debutat ca o tânără trupă de blues, ce cânta în puburi şi cluburi.

Grupul, alcătuit din Mick Jagger (vocal & muzicuţă), Keith Richards (chitară), Charlie Watts (tobe) şi Ronnie Wood (chitară) a fost completat de vechii colaboratori Darryl Jones (bass), Chuck Leavell (keyboards), Matt Clifford (keyboards) şi, în două dintre cele 12 piese, de prietenul lor de o viaţă, Eric Clapton (care, în acelaşi studio, îşi înregistra propriul disc).

‘Blue & Lonesome’ este un tribut adus de Rolling Stones maeştrilor care au pus bazele bluesului modern, Jimmy Reed, Willie Dixon, Eddie Taylor, Little Walter şi Howlin’ Wolf – artişti ale căror compoziţii apar pe acest disc. La RockShop (str. Strada Ion Câmpineanu 24) dublul album, pe vinil, Blue & Lonesome [180g LP] costă 110 lei, la comandă (7-30 de zile)

În ziua lansării, Rolling Stones a făcut public un nou videoclip, ce o prezintă pe Kristen Stewart într-un Mustang albastru metalizat, plimbându-se prin Los Angeles.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră