Situaţie fără precedent: Bob Dylan ignoră Premiul Nobel pentru Literatură. „Nepoliticos şi arogant”

23 Oct 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Situaţie fără precedent: Bob Dylan ignoră Premiul Nobel pentru Literatură. „Nepoliticos şi arogant”

A trecut mai bine de o săptămână de când Academia Suedeză i-a acordat premiul lui Bob Dylan. Cu toate acestea, cântărețul american încă refuză să primească onoarea.

Într-un interviu televizat din Suedia, reprezentantul academiei a numit comportamentul lui nepoliticos și arogant. „Este o situație fără precedent”, a spus scriitorul suedez Per Wastberg.

Într-o lună și jumătate, ceremonia de premiere va avea loc la Stockholm, dar este încă neclar dacă Dylan va participa la eveniment. Cu toate astea, în ciuda criticilor aspre din partea lui Wastberg, se pare că Dylan nu este primul care refuză să îşi arate aprecierea publică faţă de prestigioasa distincţie, scrie jerusalempost.com.

În 1921, Albert Einstein a ignorat tentativele Academiei Regale suedeze de Ştiinţe de a-l contacta după ce a câştigat premiul. În 1964, filosoful francez şi romancierul Jean-Paul Sartre a refuzat să accepte Premiul Nobel pentru Literatură, scrie sursa citată.

Anterior, în cursul săptămânii tocmai încheiate, presa a informat că Academia Suedeză a încetat să mai încerce să îl contacteze pe Dylan.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră