Hteththemeth va reprezenta România la Wacken Metal Battle

24 Iun 2016 | scris de Alex Revenco
Hteththemeth va reprezenta România la Wacken Metal Battle

Ieri, la Sibiu s-a desfăşurat a opta ediţie a finalei concursului Wacken Metal Battle România.

Pubicul, membru al juriului

În urma jurizării, formaţia braşoveană Hteththemeth a fost desemnată câştigătoare şi va reprezenta ţara noastra în finala internaţională din cadrul festivalului Wacken Open Air din Germania. Juriul finalei a fost compus din Doru Cătălin - director festival Dark Bombastic Evening, Cosmin Nechita - vioară Haggard, Tiron Costin - Iconic Logos şi Bela Szemcsuk - Wacken Metal Battle România. Publicul a putut vota, fiind considerat un membru al juriului.

„Trebuie să răsplătim încrederea investită în noi”

"Finala Naţională Wacken Metal Battle România 2016 a fost o experienţă neuman de faină pentru noi. Ne-am simţit fantastic, publicul ne-a transmis cea mai faină energie posibilă şi vrem să le mulţumim tuturor celor care au fost prezenţi şi au susţinut un eveniment excelent... Suntem totodată conştienti că avem o mare responsabilitate - să răsplătim încrederea pe care publicul şi juriul au investit-o în noi" a declarat Lao Kreegan, vocalistul formaţiei.

Stil unic şi fără o limită de exprimare

Despre Hteththemeth se spune că are “un stil unic şi fără o limită de exprimare, muzica neumană practicată sare fără timiditate de la metal abundent la elemente avantgarde şi progressive, cochetând cu elemente ambientale şi gothic, ajungând până la blues şi bossa nova. Peisajul este întregit de un spectacol teatral unic, trupa reuşind live, de fiecare dată, să creioneze conceptual un peisaj plin de sentimente, unele plăcute, altele reci, unele confuze, altele depline”.

Locul 2 la Finala mondială GBOB de la Berlin

Finala naţională de la Sibiu, desfăşurată cu sprijinul Consulatului German Sibiu, a fost transmisă live pe internet şi a fost urmarită de 5836 de persoane din 10 ţări: România, Germania, Marea Britanie, Olanda, Italia, SUA, Bulgaria, Spania, Austria şi Franţa. În 2016, Hteththemeth a lansat un nou album, “Best Worst Case Scenario”, a câştigat finala naţională a concursului GBOB şi, pe 26 mai, a reprezentat România la Finala mondială GBOB de la Berlin, unde a terminat pe un onorant loc 2.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră