România, locul 2 în finala mondială GBOB

01 Iun 2016 | scris de Alex Revenco
România, locul 2 în finala mondială GBOB

După o pauză de patru ani, România a participat la Finala mondială GBOB, care a avut loc pe 26 mai, la Berlin, în clubul SO36.

Șase ani la rând, finala a fost la Londra

GBOB (acronimul pentru Global Battle Of the Bands- Bătălia mondială a formațiilor) este singurul concurs adresat formațiilor din întreaga lume, care cântă live propriile compoziții, indiferent de genul muzical abordat. După ce șase ani la rând finala mondială s-a desfășurat (doar) la Londra, începând din 2010 este organizat, în fiecare an, în alte oraș

Spectacol elaborat cu efecte speciale

În urma a nouă etape regionale (semifinale GBOB) organizate în întreaga țară pe durata întregului an, la Finala națională de la Râmnicu Vâlcea, formația Hteththemeth a fost aleasă să reprezinte România la finala mondială de la Berlin. Brașovenii au lansat recent albumul "Best Worst Case Scenario" pentru care au și pregătit un spectacol elaborat cu costumație, măști, coregrafie și efecte speciale. O secvență din acest spectacol, ce a putut fi urmărită pe scena de la SO36, a impresionat plăcut pe toți cei aflați în sală.

Finala GBOB 2016 a fost câștigată de Sinoptik din Ucraina

După ce toate formațiile prezente în finala de la Berlin au dat ce au avut mai bun, juriul concursului a stabilit formația câștigătoare, Sinoptik din Ucraina. Pentru a nu descuraja formațiile clasate pe ultimele locuri, se întocmește un Top 5, toate celelalte fiind considerate ocupantele locului 6. La Berlin, Hteththemeth s-a clasat pe locul 2, dar a fost și formația care a primit cele mai multe voturi de la celelalte grupuri participante ! Pe locurile următoare s-au clasat, în ordine, Bow (Polonia), Vorbid (Norvegia) și The Run (Australia).

„Cea mai faină trupă a serii”

După concurs, Hteththemeth a declarat următoarele: „Finala Mondiala Global Battle of the Bands a fost o experien extraordinară, din toate punctele de vedere. Am cântat alături de trupe foarte valoroase, ne-am făcut prieteni noi, am dus muzica noastră neumană la Berlin și în toată lumea, am fost primiți cu căldură și pasiune. Am dat tot ce am putut din noi în cele 8 minute de concurs și toată lumea a simțit asta. Concursul l-am terminat pe locul al doilea, dar noi simțim că am câștigat enorm. Ne onorează faptul că trupele participante ne-au ales prin vot, ca fiind cea mai faină trupă a serii. Îi felicităm pe prietenii de la Sinoptik și pe toti muzicienii care au pus o parte din ei în spectacolul din finală”.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră