Ai idee cum ar arăta autopsia unui Tyrannosaurus Rex? National Geographic își suflecă mâinile să îți arate...

29 Mai 2015
Ai idee cum ar arăta autopsia unui  Tyrannosaurus Rex? National Geographic își suflecă mâinile să îți arate...
Într-un laborator de biologie special construit, primul model în mărime naturală din lume al unui Tyrannosaurus rex – 14 metri lungime și doi metri lățime, complet din punct de vedere anatomic, așteaptă să fie disecat. Patru cercetători temerari și-au propus să descopere toate secretele acestei temute creaturi, iar National Geographic Channel prezintă întreaga operațiune în documentarul special de două ore, „T. Rex la autopsie”.

Difuzat în premieră în data de 7 iunie, de la ora 20:00, documentarul de două ore T. Rex la autopsie deschide Săptămâna dinozaurilor, care include premierele Dinozauri până la moarte, T. Rex supraviețuitorul, Mai mare decât T. rex și documentarul special de două ore Top 10 monștri.

Acest experiment unic oferă șansa fără precedent de a explora și a găsi răspunsuri la întrebări precum: aveau sau nu T. rex pene? cum se hrănea cu membrele anterioare scurte? era preponderant vânător sau necrofag? cum digera hrana? până la ce vârstă trăia? cum se reproducea? era o specie cu sânge cald precum un mamifer sau cu sânge rece precum o reptilă?

Cu ochii de mărimea unui grepfrut, colți lungi de 30 de centimetri și un stomac suficient de mare încât să digere un copil de patru ani, modelul T. rex este copia fidelă a realității, pe dinăuntru și pe dinafară. Prin tehnici ultramoderne de creare a efectelor speciale și prin colaborarea unor eminenți chirurgi veterinari, anatomiști și paleontologi, documentarul aduce în fața publicului ultimele cercetări și descoperiri despre Tyrannosaurus rex.

În eforturile lor de a studia, radiografia și scana uriașul T. rex, experții se confruntă cu câteva surprize (cum ar fi mirosul apăsător fabricat pentru măruntaiele sale) pe măsură ce taie oase și mușchi, caută prin bălți de sânge în interiorul animalului pentru a stabili cum a trăit și cum a murit această creatură acum 65 de milioane de ani.

Chirurgul veterinar Luke Gamble, specialist în medicina animalelor mari, conduce un grup de paleontologi, între care dr. Tori Herridge, dr. Steve Brusatte și Matthew T. Mossbrucker. Folosind instrumente de mărimi industrial, autopsia efectuată de ei este cât se poate de realistă în toate momentele sale.

Pe alocuri asemănător unui film de groază cu monștri, dar în totalitate documentar științific, T. rex la autopsie va captiva în egală măsură viitorii dar și vechii îndrăgostiți de dinozauri. Documentarul deschide o săptămână cu și despre dinozauri, care mai cuprinde:
 

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră