Tiberiu Ușeriu, sâmbătă, la Smart FM: „27 de pași“ dinspre trecut spre viitor

07 Apr 2017
Tiberiu Ușeriu, sâmbătă, la Smart FM: „27 de pași“ dinspre trecut spre viitor

Maria Liliana Oșca realizează o serie de emisiuni la Smart Fm, în fiecare sâmbătă, de la ora 20.00. Emisiunea ,,Povești de succes din Romania” propune o călătorie fascinantă în lumea celor care au făcut din viata lor o poveste de succes. Nu sunt vedete și nici nu își doresc asta. Sunt acei anonimi frumosi care au descoperit, pe parcursul vieții, bucuria reușitei.

Maratonistul Tiberiu Useriu este invitatul emisiunii „Povesti de succes din România“, din această sâmbătă, de la ora 20,00. Tibi, așa cum îi spun prietenii, este exemplul concret că orice vis poate deveni realitate. Cu o muncă titanică la minus 40 de grade, ore interminabile de pregătire şi incredibila ambitie. A cunoscut Raiul, dar şi Infernul. Mărirea, după fiecare luptă câştigată, dar si decăderea, aflându-se pe marginea prăpastiei vieţii.

Tiberiu Useriu, „27 de pași“ dinspre trecut spre viitor: de la deținutul dintr-un penitenciar de maximă siguranță, la singurul om care a câștigat, de două ori, cel mai greu Ultramaraton din lume.

„Trecutul nu trebuie să se creadă mai grozav decât este, dacă vrei să nu aibă putere asupra ta. Trecutul trebuie să înţeleagă că nu poate avea ultimul cuvânt în viaţa unui om. E doar o parte peste care totul, oricând, se poate rescrie . (…) În final, valoarea unui om este nu este dată de ceea a făcut viaţa din el, ci de ce a reușit el să facă din ceea ce viaţa a făcut din el“, marturiseste Tibi în cartea sa.

De ce Tiberiu Ușeriu
Tiberiu Uşeriu este singurul român care a reușit să câștige cel mai greu ultramaron din lume, 6633 Arctic Ultra, 556 km la Cercul Polar. Ba, mai mult, este singura persoană din lume care a câștigat această cursă de două ori!

Invitatul nostru va povesti pentru ascultătorii Smart Fm povestea sa de viață – de altfel, una care bate orice film și orice carte- despre anii petrecuți în spatele gratiilor, despre viața tumultoasă, despre eliberarea de demonii trecutului și, într-un final, despre împăcarea cu trecutul.

Este vorba despre o viață captivă între cei „27 de pași“- titlul cărții lansate de Tiberiu Ușeriu- despre o eliberare si o cursă contracronometru de la Cercul Polar la Oceanul Arctic. Din care a ieșit, de două ori, învingător! 

De ce doar„27 de pasi“

„Am scris această carte pentru a mă împăca eu cu trecutul meu și de a putea să merg mai departe, pentru a-mi asuma trecutul și ceea ce am făcut în trecut. Pot să spun că sunt foarte mândru de ceea ce sunt astăzi și am învățat foarte mult din trecutul meu. Cu siguranță în urmă cu 20 de ani, când s-au întâmplat faptele mele, cred că nici măcar nu știam ce înseamnă să fii mândru”, a mărturisit Tiberiu.

Ușeriu, între ispășire și răscumpărare
„Este un episod din viaţă care îi va tulbura pe mulţi cititori, nu este istoria unui sportiv de top de astăzi, antrenaţi de mici pentru trofee, disciplină, stricteţe. Este episodul care, în mintea unora, anulează procesul de ispășire și răscumpărare prin care Tibi a trecut“.

Despre viata cu multe minusuri în termometre, despre învingători și învinși, despre glorie și efemer, despre libertate și captivitate, o viață de roman și suferință, la SMART FM, cu maratonistul Tiberiu Useriu, sâmbătă ora 20.00, la emisiunea Povești de succes din România, cu Maria Liliana Oșca!

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră