Vrei informații despre televiziunea digitală? Probleme cu trecerea de la analog la digital? S-a lansat portalul www.tvdigitala.ro

18 Iun 2015
Vrei informații despre televiziunea digitală? Probleme cu trecerea de la analog la digital? S-a lansat portalul www.tvdigitala.ro
Asociația pentru Comunicații Digitale (ACD), cu sprijinul companiei de consultanță în business și comunicare Grayling România, anunță lansarea www.tvdigitala.ro, o sursa completă de informații referitoare la televiziunea digitală în Romania. Portalul va fi principala sursă de informaţii la zi despre procesul de tranziție la televiziunea digitală terestră în România, dar și despre evoluția televiziunii digitale indiferent de platforma de transmisie.

“Portalul tvdigitala.ro adună absolut toate informațiile relevante referitoare la trecerea la televiziunea digitală terestră. Dar nu numai atât: vrem ca acesta să fie punctul de pornire în informare al tuturor telespectatorilor afectați de acest pas tehnologic. Televiziunea digitală este o oportunitate pentru companiile din industrie și un beneficiu pentru consumatori, pentru că oferă posibilitatea dezvoltării unor noi servicii, care vor schimba complet modul în care privim televiziunea,” a declarat Mihai Constantin, Președintele ACD.

Portalul are două mari secțiuni, una dedicată telespectatorilor – principalii beneficiari ai acestei transformări a modului de recepție a programelor TV – iar cealaltă direct operatorilor și jucătorilor din industria de echipamente profesionale dedicate transmisiei și recepției TV.

Telespectatorii vor putea găsi pe www.tvdigitala.ro toate informațiile referitoare tranziția de la analog la digital, de la descrierea procesului și a echipamentelor necesare, până la oferta de programe disponibile în format digital. Portalul va oferi posibilitatea verificării disponibilităţii serviciului digital terestru la nivelul oricărui județ și localitate din țară, în funcție de dezvoltarea retelei digitale terestre, în conformitate cu strategia Guvernului României de implementare a televiziunii digitale terestre în teritoriu. De asemenea, portalul conține informații despre platformele alternative de recepție TV în format digital, de la tradiționalul cablu și transmisiunea prin intermediul satelitului, până la IPTV (Internet Protocol Television) și platforme de VoD (Video on Demand).

Tot în secțiunea dedicată telespectatorilor este prezent un index al celor mai importanți producători de televizoare care comercializează pe piața locală modele compatibile cu standardul digital terestru DVB-T2, implementat în România.

Secțiunea dedicată industriei conține date despre operatorii de cablu și satelit prezenți în România, informații actualizate despre licitațiile de atribuire a multiplexelor digitale terestre organizate de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii precum și o secțiune referitoare la cadrul legislativ care reglementează acest sector economic. Trecerea la televiziunea digitală terestră va fi finalizata, la nivelul întregii ţări la 31 decembrie 2016, conform ultimelor reglementări legislative.

 

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră