Premieră la Vogue: Primul transsexual pe coperta revistei

14 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Premieră la Vogue: Primul transsexual pe coperta revistei Galerie foto (2)

Revista Vogue Paris va avea pentru prima oară un transsexual pe coperta sa, în numărul de luna viitoare, relatează bbc.co.uk. Brazilianca Valentina Sampaio are peste 32.000 de urmăritori pe Instagram.

Editorul Emmanuelle Alt a declarat că Valentina este de o frumuseţe izbitoare, suficient pentru a apărea pe coperta Vogue. Revista de modă apare din 1920, iar de atunci au apărut pe copertă o mulţime de staruri, printre care Gigi Hadid, Kendall Jenner şi Kate Moss.

În editorialul care va apărea în numărul de luna vitoare, Emmanuelle Alt spune că modelul transsexual este absolut egal cu alte femei iconice din industria modei. 

"Cu excepţia unui mic detaliu. Valentina, femeia fatală, s-a născut băiat", a adăugat ea. "Eu un detaliu despre care  unii nu vor să vorbească... dar Valentina va fi pe coperta Vogue, nu doar pentru aspectul sau personalitatea ei sclipitoare, ci pentru că ea însăși întruchipează o luptă dificilă pentru a fi recunoscută și nu percepută ca o Alta."

Deşi este o premieră pentru Vogue, ediţia franceză, alte reviste au avut staruri transsexuale pe coperţile lor. Valentina Sampaio a apărut pe coperta Elle în ţara sa natală, Brazilia, în octombrie anul trecut, în timp ce un alt transmodel, Hari Nef, a apărut în ediţia britanică a aceleaşi reviste.

Emmanuelle Alt spune că apariţia Valentinei pe coperta Vogue este ceva de care este mândră. "Persoanele trans, simbolul suprem al respingerii conformităţii, sunt persoane emblematice pe care Vogue le susţine şi le celebrează", a mai spus ea.

"Dar numai când o persoană trans apare pe coperta unei reviste de modă şi nu mai este nevoie de un editorial pe această temă, atunci vom şti că bătălia este câştigată", conchide Emmanuelle Alt.

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră