O moderatoare TV atacă: ”Nu poți să fii gras și fericit. Este doar vina ta”

22 Dec 2015 | scris de Istvan Deak
O moderatoare TV atacă: ”Nu poți să fii gras și fericit. Este doar vina ta”

 

Jurnalista britanică Katie Hopkins a susținut în emisiunea ei TV ”My fat Story” că oamenii cu probleme de greutate sunt principalii vinovați pentru soarta lor.

Chiar dacă cercetătorii au dovedit că obezitatea este în strânsă legătură cu probleme hormonale și moșteniri genetice, ea insistă că există pentru orice situație o modalitate de a slăbi.

”Şi eu am moștenit gene care favorizează supraponderalitatea, însă am reușit să slăbesc 20 de kilograme și o să dovedesc că se poate slăbi în continuare. Nu poți să fii gras și fericit. Supraponderalii ne duc sistemul de sănătate în faliment”, a declarat Hopkins în emisiunea ei, provocând astfel mânia a zeci de mii de oameni.

Imediat s-a creat o pagină de Facebook ”O urăsc pe Katie Hopkins”, care a strâns peste 65.000 de persoane care o urmăresc.

Directorul institutului german pentru cercetarea alimentației, Hans Georg Joost, îi dă dreptate jurnalistei britanice.

”Problemele cu greutatea se moștenesc în familie, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunți la diete sau la sport. Alimentația și mișcarea își pun amprenta asupra corpului nostru. În ciuda teoriei radicale, Hopkins are dreptate. În ciuda genelor, poți să slăbești în orice situație”, susține expertul, citat de Focus.

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră