VIDEO. Marius Tucă, invitatul lui Mircea Dinescu la „Politică şi delicateţuri”

17 Apr 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
VIDEO. Marius Tucă, invitatul lui Mircea Dinescu la „Politică şi delicateţuri”
 

„Orice întâlnire cu el e poezie de la un capăt la altul”, spune Marius Tucă despre gazda sa, Mircea Dinescu, alături de care petrece o după-amiază de pomină, plină de muzică şi poezie, duminică, 17 aprilie la Politică şi delicateţuri. Ca de obicei, emisiunea poate fi văzută de la ora 15.00, la TVR 1 şi TVR HD sau online, pe TVR+.

 

Colțunași și poezii

Prieteni vechi, cei doi se întâlnesc în bucătăria restaurantului „Lacrimi si Sfinţi”, unde Dinescu îi pregăteşte invitatului său două soiuri de colţunaşi - unul cu umplutură de brânză, iar celălalt cu măcriş, timp în care Tucă gustă din vinul de la Cetate şi îşi tachinează cu umor prietenul.

 

Colţunaşii, făcuţi cu o ustensilă care lui Tucă îi aduce aminte de masca lui Hannibal Lecter din „Tăcerea mieilor”, sunt împărţiţi în două tabere: primii merg la prăjit în tigaie, iar ceilalţi, la fiert. Pofticios, musafirul lui Dinescu ia un colţunaş proaspăt scos din tigaie, îl înmoaie în dulceaţă de ardei iute şi exclamă, spre încântarea bucătarului: „Apocalipsă în cerul gurii!”.

 

O întâlnire, o bucurie

„Când m-am lăsat eu de scris poezii, el de-abia s-a apucat”, ţine să precizeze Dinescu, poftindu-şi musafirul în cramă, la o discuţie prietenească, acompaniată de muzica Tarafului lui Constantin Lătăreţu. Şueta celor doi este savuroasă, Tucă însuşi mărturisind: „Nu trebuie să te aştepţi la nimic, pentru că se poate întâmpla orice; fiecare întâlnire cu Mircea este o bucurie, el e un spectacol în sine”. Şi da, cei doi fac spectacol, râd, cântă împreună cu lăutarii, deapănă amintiri şi creează în jurul lor o aură de farmec şi bună dispoziţie.

_____________________________

Veti putea urmari inregistarea video a emisiunii imediat ce ea va fi disponibila pe site-ul TVR!

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră