La PRO TV, o golăneală-n fundul gol. N-avem minte, AVEM "DECÂT" TALENT! (VIDEO)

05 Mar 2016 | scris de Cristi Semeghin
La PRO TV, o golăneală-n fundul gol. N-avem minte, AVEM

Și nu s-ar fi întâmplat mai nimic, searbădul cotidian acaparând și emisiunea cu pricina difuzată de PRO TV, dacă pe ecranele românilor n-ar fi apărut un cur, pardon, un fund, pardon, un dos!

E ciudat că la vremea la care Codul Penal, chiar și-n forma sa cea mai actualizată, încă mai pedepsește exhibiționismul, adică despuierea în public, o televiziune găsește de cuvință să-și distreze telespectatorii cu un astfel de spectacol, dar, nu-i așa, se va vorbi despre asta, va fi audiență, vor fi bani, va fi profit. Grobianul s-a ascuns bine în haina protestului, dar chiar și-așa, n-avea ce căuta la ora de maximă audiență în văzul tuturor.

În afara încasărilor, mai contează altceva?
Normal că nu! Nonșalant PRO TV adaugă cu bună știință și acest spectacol celorlalte manifestări cu care a găsit de cuvință să "înfrumusețeze" viața telespectatorilor săi "Știrile de la ora cinci", manelizarea emisiunilor, crearea unor pseudo-modele pentru mai tânăra și din ce în ce mai needucata noastră tânără generație.

Se va spune că împotriva unui astfel de incident există dictatura telecomenzii, eliberarea de spectacolul grotesc fiind la îndemâna fiecărui telespectator, dar ce facem cu dictatura bunului gust, cea pe care ar fi trebuit să o aplice televiziunea în cauză sau celelalte televiziuni, ce par a fi angrenate într-o Daciadă a testării limitelor penibilului?

Sunt mii de alte cauze mai bune în care s-ar fi putut duce banii de publicitate cu care sunt produse acest gen de emisiuni, în școli, în acte de cultură, în acte umanitare, dar astea nu contează, ne-ar scoate din starea de pâine și circ cu care am început să ne obișnuim, în care înghițim multe, mai facem din când în când gură, dar nu mai acționăm deloc, amorțind ca societate cu o anumită morală transmisă de generațiile trecute.

E clar că nu vom fi în stare să boicotăm acest tip de emisiuni, suntem în transă, ca Mowgli după ce i-a susurat Kaa în urechi, nu vom putea să ne abținem și să demonstrăm că nu ne place genul astă de divertisment, și vom continua să lâncezim cu un zâmbet tâmp, hlizit pe toată fața, iar atunci când vom cumpăra un produs din cele cărora li s-a făcut publicitate, ne vom gândi fie la fundul domnului, fie la cel al domnișoarei ce s-a despuiat la televizor sau ni le vom arăta unii altora și, evident, vom râde, fericiți! 

 

 

Citiți și:

Cum te ajută prea-funcționalul stat român să ai un dosar penal! (VIDEO)

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră