Jude Law este The Young Pope/ Tânărul papă. Din 28 octombrie la HBO

26 Oct 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Jude Law este The Young Pope/ Tânărul papă. Din 28 octombrie la HBO

Prezentat la Festivalul de Film de la Veneția, mult așteptatul serial “The Young Pope/Tânărul papă”, regizat de câștigătorul premiului Oscar, Paolo Sorrentino, va fi difuzat la HBO și pe HBO GO începând cu 28 octombrie.

Paolo Sorrentino, regizorul filmului laureat cu Oscar La grande bellezza, revine cu The Young Pope/Tânărul papă, adică povestea controversată a începutului pontificatului papei Pius al XIII-lea. Primul papă american, Pius al XIII-lea, este un om foarte puternic, care se opune cu îndârjire celor de la Vatican și care nu este preocupat de implicațiile puterii sale. Protagoniștii serialului de 10 episoade sunt Jude Law, în rolul lui Pius al XIII-lea, și laureata cu Oscar Diane Keaton, în rolul lui Mary, o călugăriță din Statele Unite ce locuiește la Vatican.

“The Young Pope/Tânărul papă” este povestea lui Lenny Belardo, cunoscut ca Papa Pius al XIII-lea – primul papă american din istorie. Tânăr și fermecător, alegerea lui pare să fie rezultatul unei simple, dar eficace strategii media organizată de Colegiului Cardinalilor. Dar aparențele pot fi înșelătoare. Papa Pius al XIII-lea se dovedește a fi cel mai misterios și contradictoriu dintre toți. Perspicace și naiv, ironic și meticulos, arhaic și modern, îndoielnic și ferm, melancolic și necruțător, papa Pius al XIII-lea încearcă să treacă râul fără de sfârșit al izolării umane pentru a găsi un Dumnezeu pe care îl poate dărui omenirii. Și lui înșuși.

Paolo Sorrentino, regizorul și unul dintre scenariștii serialului, a declarat: „Semnele clare ale existenței lui Dumnezeu. Semnele clare ale absenței lui Dumnezeu. Felul în care credința poate fi căutată și pierdută. Măreția divinității, atât de măreață încât este copleșitoare când te lupți cu ispitele și când tot ceea ce poți să faci este să te lași pradă lor. Lupta interioară dintre imensa responsabilitate de a fi conducătorul Bisericii Catolice și nefericirea omului simplu pe care soarta l-a ales ca Suveran Pontif. În cele din urmă, cum să mânuiești și să manipulezi puterea într-un stat a cărui dogmă și obligație morală este renunțarea la putere și dragostea altruistă pentru aproapele tău. Despre asta este The Young Pope/Tânărul papă.”

Printre actorii care fac parte din distribuția acestui nou serial, o coproducție Sky, HBO și Canal+, se numără, pe lângă Jude Law și Diane Keaton, Silvio Orlando, Javier Cámara, Scott Shepherd, Cécile de France, Ludivine Sagnier, Toni Bertorelli și James Cromwell.

Din 28 octombrie, The Young Pope/ Tânărul papă va fi difuzat la HBO în fiecare vineri, de la ora 20:00, câte două episoade, și va fi disponibil pe HBO GO, primul episod putând fi urmărit fără abonament.

the young pope

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră