O lună cu filme românești, la PrimaTV

30 Mai 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
O lună cu filme românești, la PrimaTV

În luna iunie, PrimaTV propune telespectatorilor să râdă românește la o serie de filme de colecție, noi și vechi care merită văzute sau revăzute. Astfel, în fiecare joi și vineri, de la orele 20.30, telespectatorii pot urmări filme românești care au făcut deliciul cinefililor de-a lungul timpului.

 

În luna iunie telespectatorii îi vor revedea la Prima TV pe Florin Piersic, Dem Rădulescu, Jean Constantin, Vasile Muraru, Alexandru Arșinel, Rodica Popescu Bitănescu. Expresul de Buftea, Miss Litoral, Sexy Harem, Premiera și Tufă de Veneția sunt filmele de comedie 100% românești care te așteaptă la PrimaTV. Acestora li se alătură filmele de aventuri: Colierul de turcoaze, Masca de argint, Totul se plătește și Cireșarii.

 

În fiecare joi și vineri PrimaTV te așteaptă de la orele 20.30 să retrăiești comedia românească cu actori îndrăgiți. Astfel puteți revedea comedia Expresul de Buftea, un film din 1979, regizat de Haralambie Boros cu rolurile principale interpretate de Jean Constantin, Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu, Puiu Călinescu și Coca Andronescu. Această producţie cinematografică este alcătuită din conversaţiile unor călători cinefili în drum spre studiourile cinematografice de la Buftea, întrerupte de prezentarea mai multor secvenţe din filmele româneşti din perioada 1927-1977. Secvenţele de legătură reprezintă aproximativ 40% din lungimea totală a filmului.

 

Tot în luna iunie telespectatorii pot revedea pe PrimaTV Miss Litoral, un film românesc de comedie din 1991, regizat de Mircea Mureșan după un scenariu de Titus Popovici. Rolurile principale sunt interpretate de Jean Constantin, Alexandru Arșinel, Anca Țurcașiu, Rodica Popescu Bitănescu, Horațiu Mălăele și Mitică Popescu. Filmul are ca subiect încercările lui Costel Chitic şi a lui Nea Mielu de a o face pe fiica primului, Tina, să câştige concursul de frumuseţe Miss Litoral, desfăşurat la Mamaia.

 

Pe lângă comedii, PrimaTV pregătește în luna iunie și o serie de filme de aventură. Astfel revine pe micile ecrane Mărgelatu, celebrul personaj care i-a adus celebritatea actorului Florin Piersic. Masca de argint și Colierul de turcoaze, al patrulea și al cincilea film al celebrei serii Mărgelatu vor fi în luna iunie la PrimaTV.

 

Masca de argint este un film românesc din 1985, regizat de Gheorghe Vitandis. El este cel de-al patrulea film din seria Mărgelatu. Rolurile principale sunt interpretate de actorii Florin Piersic, Marga Barbu, Szabolcs Cseh, Alexandru Repan, Ion Besoiu, George Motoi și Ovidiu Iuliu Moldovan. Acţiunea filmului se petrece în Muntenia, în perioada de dinaintea Revoluției de la 1848. Agatha Slătineanu, împreună cu pretinsul bancher Troianoff, îl jefuiesc pe boierul Vâlcu de o comoară strânsă în scopul cumpărării tronului. Aurul este recuperat însă de către Mărgelatu în folosul „Frăției”.

 

Colierul de turcoaze este un film românesc din 1986, regizat tot de Gheorghe Vitandis. El este cel de-al cincilea film din seria Mărgelatu. Rolurile principale sunt interpretate tot de actorii Florin Piersic, Marga Barbu, Szabolcs Cseh, Alexandru Repan, Ion Besoiu, George Motoi și Ovidiu Iuliu Moldovan. Acţiunea filmului se petrece în Muntenia, în perioada de dinaintea Revoluției de la 1848. Răpirea unui bancher vienez şi a fiicei sale ameninţă să declanşeze un scandal diplomatic, ce s-ar putea solda cu intrarea armatelor austriece în ţară. Mărgelatu dejoacă această încercare şi lămureşte povestea.

 

În fiecare joi și vineri te așteaptă filme românești de referință pe care nu trebuie să le ratezi. Luna mai este luna filmelor românești la Prima TV în care veți revedea mari actori români în filmele Expresul de Buftea, Miss Litoral, Sexy Harem, Premiera, Tufă de Veneția, Colierul de turcoaze, Masca de argint, Totul se plătește și Cireșarii.  

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră