Hackerii amenință HBO cu difuzarea ultimului episod din Game of Thrones

21 Aug 2017
Hackerii amenință HBO cu difuzarea ultimului episod din Game of Thrones

Grupul de hackeri care a spart serverele HBO în iulie amenință că vor difuza în această săptămâna ultimul episod al sezonului 7 din Game of Thrones, după ce au anterior au distribuit pe internet și episodul 4 al sezonului, relatează The Guardian.

Grupul de hackeri intitulat "Mr Smith” a declarat pentru Mashable că are acces la mai multe platforme ale HBO și că postul de televiziune ar trebui să se pregătească pentru apariția prematură a finalului de sezon.

Hackerii au oferit jurnaliștilor de la Mashable și o listă cu nume de utilizatori și parole pentru mai multe conturi ale HBO pe rețelele de socializare, inclusiv pentru platforma Twitter.

Ei au cerut HBO o recompensă de milioane de dolari pentru a nu face publice scenarii, e-mailuri interne, episoade nedifuzate din seriale și mai multe „documente rușinoase”, dar postul a refuzat să plătească.

Serialul Game of Thrones este difuzat duminica, însă al șaselea episod al sezonului a ajuns și el mai devreme pe internet, după ce HBO Spania l-a făcut disponibil din greșeală pentru utilizatorii săi, cu patru zile mai devreme.

Conturile de Facebook şi Twitter ale HBO au fost sparte și de un grup de hackeri numit OurMine, care a publicat în primele ore ale zilei de joi mesaje pe cele două platforme.

Un mesaj anunţa: ”OurMine sunt aici. Doar vă testăm sistemul de securitate”.

Acesta este cel mai recent atac cibernetic care a vizat HBO, după ce în luna iulie mai multe episoade nelansate din diverse seriale au fost furate din serverele companiei.

Unele dintre mesajele publicate au fost şterse, iar HBO nu a transmis încă nicio poziţie oficială.

OurMine este cunoscut pentru spargerea conturilor de Twitter. Anul trecut, grupul de hackeri a atacat conturile Netflix, al lui Jimmy Wales, conforndator Wikipedia, al lui Mark Zuckerberg, cofondator Facebook şi al lui Sundar Pichai, directorul executiv al Google.

SHARE

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră