Gică Popescu, invitatul Rebeccăi Walter la Smart FM

04 Apr 2017
Gică Popescu, invitatul Rebeccăi Walter la Smart FM

Invitatul Rebeccăi Walter, la emisiunea de marţi seară, “Discuţii de oameni MARI”, este o mare glorie a fotbalului românesc, un om care a crezut în visul lui atât de puternic încât i s-a şi împlinit. A jucat la FC Universitatea Craiova, Steaua Bucureşti, PSV Eindhoven,, FC Barcelona, U.S. Lecce, Galatasaray S.K. (cu care a câştigat Cupa UEFA în 2000 în 2000), SV Hannover 96, câştigând 13 trofee. A fost căpitanul celebrei echipei FC Barcelona, cu care a câştigat Cupa Cupelor. Gică Popescu este invitatul de astăzi al Rebeccăi Walter “Discuţii de oameni MARI”. Emisiunea poate fi ascultată astăzi, de la 20.00, la Smart FM, pe 107,3 FM sau online pe smartfm.ro.

Prima sa amintire legată de fotbal a lui Gică Popescu este de la vârsta de patru ani, când bunicul său, mare admirator al acestui sport, îl “antrena” în curtea casei, din Calafat. “Bineînţeles că îşi dorea să fac performanţă, dar atunci nu-ţi puteai planifica o carieră în sport, pentru că nu erau vremuri normale. Visul meu era să ajung la Universitatea Craiova”, îşi aminteşte Gică Popescu în emisiunea Rebeccăi Walter. Cert este că “nu m-am apucat de fotbal gândindu-mă la partea financiară, pentru că nu există partea financiară”, precizează el.

Întrebat fiind cum ar putea ajunge copiii de astăzi mari campioni, invitatul Rebeccăi Walter a răspuns: “Nu ţine neapărat de numărul de ore de pe teren, un jucător talentat trebuie să aibă încredere în talentul sau şi-apoi să muncească şi iar să muncească. Primul meu sfat pentru copii este următorul: nu renunţaţi la şcoală, mintea nu este dezvoltată de antrenamente. Fotbalul de performanţă înseamnă presiune multă. Ca s-o poţi suporta, trebuie să fii pregătit mental. Fotbalul este 70% cap şi 30% picioare”, spune Gică Popescu.

Familia este extrem de importantă pentru Gică Popescu, copiii lui au acum 14 şi 16 ani. “Băiatul e bolnav de fotbal, are şi talent, dar dacă la şcoală ia vreo notă mică, nu-l mai las în ziua respectivă la antrenament. În ceea ce o priveşte pe fiica mea, învaţă foarte bine iar eu vreau să candideze doar la universităţi de top. În momentul în care eşti admis la o astfel de facultate, jumătate de viaţă este rezolvată”, declară marele forbalist.

Despre viitorul fotbalului românesc, Gică Popescu este pesimist: “Eu cred că foarte curând va fi mult mai rău decât acum, nu avem infrastructură sportivă, cum există în toate ţările civilizate, copiii nu au unde să-şi consume energia şi rămân în faţă calculatoarelor ore în şir. Vom fi o ţară plină de bolnavi”, a spus el.

Ce părere are Gică Popescu despre zodii, care este cea mai mare mândrie în cariera de fotbalist, ce părere are despre România, în comparaţie cu ţările în care a locuit în perioada când era în activitate, câte limbi străine a învăţat, care este antrenorul său preferat, amănunte despre prietenia cu Gică Hagi, acestea şi multe altele pot fi aflate din emisiunea de astăzi, de la ora 20.00, realizată de Rebecca Walter, “Discuţii de oameni MARI”.

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră