GENIUL 2. Picasso, în interpretarea lui Banderas. Diseară la National Geographic

23 Apr 2018 | scris de Sebastian S. Eduard
GENIUL 2. Picasso, în interpretarea lui Banderas. Diseară la National Geographic

Puțini pictori au fost atât de impresionant de prolifici precum Pablo Picasso. El a fost unul dintre cei mai influenți și apreciați artiști ai secolului al XX-lea, iar cariera sa s-a extins pe o perioadă de peste 80 de ani din cei 91 de viață, timp în care a produs un număr estimat de opere de 50.000.

Firea sa pasională și spiritul creator nestăvilit au marcat iremediabil viața sa personală, care a inclus căsnicii tumultuoase, numeroase aventuri și alianțe politice și personale mereu schimbătoare. Reinventându-se constant, Picasso s-a străduit mereu să inoveze și să împingă limitele expresiei artistice, ajungând să-și creeze o reputație internațională de geniu.

 

Difuzat în premieră luni, 23 aprilie, de la ora 21:00, al doilea sezon al serialului din zece părți, nominalizat la premiile Emmy, Globul de Aur, Screen Actors Guild, GENIUL: PICASSO explorează dăruirea expatriatului spaniol pentru arta sa, contribuția sa la arta modernă și viața sa personală zbuciumată.

 

Noul sezon, creat de Fox 21 Television Studios, îi are ca producători executivi pe Brian Grazer și Ron Howard de la Imagine Entertainment, MWM Studios și EUE/Sokolow Entertainment. Ken Biller, producător executiv, scenarist și regizor, revine și pentru acest sezon al doilea.

 

Antonio Banderas (The Skin I’m in, The Mask of Zorro) readuce la viață cariera artistică a lui Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Crispiniano de la Santísima Trinidad Ruiz Picasso. Tânărul Picasso, cel care respinge studiile academice și se alătură cercului de tineri artiști și scriitori boemi ce încearcă să găsească succesul în Spania și Franța începutului de secol XX, este interpretat de Alex Rich (Glow, True Detective).

 

Clémence Poésy (The Tunnel, Final Portrait) o interpretează pe Françoise Gilot, pictoriță franceză și autor bestseller, care a avut o legătură de un deceniu cu Picasso din care au rezultat doi copii și care a fost singura femeie suficient de puternică încât să reziste intensității feroce a artistului și să-și vadă de viața sa după despărțire.

 

Sebastian Roché (Young Pope, The Man in the High Castle) este Emile Gilot, tatăl tiranic al lui Françoise. Robert Sheehan (Fortitude, Misfits) îl interpretează pe Carles Casagemas, student la arte și poet spaniol, care a fost unul din cei mai apropiați prieteni ai lui Picasso. Poppy Delevigne (Kingsman: The Golden Circle, King Arthur: Legend of the Sword) o portretizează pe Marie-Thérèse Walter, amantă și muză a lui Picasso, cea care i-a dăruit acestuia prima fiică. Aisling Franciosi (Game of Thrones, The Fall) este Fernande Olivier, artist și model francez, pe care Picasso a pictat-o în peste 60 de portrete.

 

 

 

 

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră