Frumoasa, Bestia, homosexualitatea și inconsecvența Coaliției pentru Familie

17 Mar 2017 | scris de Cristi Semeghin
Frumoasa, Bestia, homosexualitatea și inconsecvența Coaliției pentru Familie

Noua ecranizare a poveștii lui Charles Perrault - Frumoasa și Bestia - a reușit să creeze o devălmășie de opinii în legătură cu apariția, pentru prima dată, în creațiile Disney a unui personaj homosexual.

Motivul pentru care firul narativ secundar al poveștii a luat-o pe calea homosexualității este evident premisa unui rezultat financiar mai bun, produsul beneficiind de o promovare gratuită tocmai din cauza controversei stârnite.

Dar nu numai, ar mai putea fi vorba și de deschiderea către ideea de corectitudine politică față de minoritățile sexuale, care, pentru moment nu a reușit să impună în main-stream propriile povești.


Pagina de Facebook Coaliția pentru Familie, care, conform propriilor declarații, reunește organizații ale societății civile care promovează valorile familiei, a publicat în cursul zilei de joi un mesaj prin care îndemna urmăritorii să solicite Centrului Național al Cinematografiei introducerea unei limite de vârstă pentru vizionarea peliculei.

"Disney a retras filmul „Frumoasa și Bestia” din Malaezia după ce scena homosexuală a fost cenzurată. Situația este deosebit de delicată având în vedere că unele școli ar putea folosi filmul ca material didactic pentru ilustrarea poveștii Fraților Grimm. Rusia a interzis filmul pentru copiii cu vârsta sub 16 ani. 
În România filmul a fost autorizat cu AG (audiență generală) de către Centrul Naţional al Cinematografiei. Puteți scrie centrului pe adresa: contact@cnc.gov.ro", scria pe pagina de Facebook a asociație.

Postarea de mai sus a fost dezmințită la câteva ore distanță chiar de către Coaliția pentru Familie, care aproape se jură că nu este izvorul campaniei pe care tocmai o declanșase.

Motivele care au stat la retragerea acestui punct de vedere, ce se putea încadra în libertățile de expresie menționate în cea de-a doua postare, rămân a fi explicate de administratorii paginii Coaliția pentru Familie, noi restul nu putem aprecia decât inconsecvența demonstrată, pentru că informațiile din media nu au fost inventate, ci doar au redat ceea ce scria pe pagină, precum și faptul că probabil Disney este reprezentată și în România de avocați foarte buni.

Și cum Disney a spart gheața, nu ne mai rămâne nimic altceva de făcut decât să așteptăm să fie luate la rând și celelelate povești, în care homosexualitatea piticilor din Albă ca Zăpada va fi în cele din urmă dezvăluită publicului larg, iar Cenușăreasă va fi un travestit care, deși va purta pantofi 43, va cuceri inima Prințului, etc., iar Coaliția pentru familie se va manifesta la fel de corect din punct de vedere politic, până îi va rămâne să apere doar pagina de Facebook.... 

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră