Filme, muzică & divertisment. Ce a pregătit TVR1 telespectatorilor pentru a doua și a treia zi de Crăciun?

26 Dec 2015 | scris de Sebastian S. Eduard
Filme, muzică & divertisment. Ce a pregătit TVR1 telespectatorilor pentru a doua și a treia zi de Crăciun?

Îndrăgitele colinde Silent Night şi La Vitleem colo-n jos pot fi ascultate la TVR 1 în interpretarea Angelei Gheorghiu în perioada Crăciunului. Special filmate pentru TVR, cele două clipuri au fost realizate în Catedrala Sf. Iosif. Pentru realizarea acestei producţii şi-au acordat sprijinul Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti, Corul de copii Radio, dirijor Voicu Popescu şi Corul Accoustic, dirijor Daniel Jinga.

Dinescu show

De Crăciun, Dinescu şi Smiley taie... ştiuca. Pentru aşa un invitat de seamă într-o zi de sărbătoare, Mircea Dinescu pregăteşte reţete deosebite şi scoate din pivniţă cel mai bun vin. O dată-n an e Crăciunul, aşa că poetul promite un adevărat festin pe masa sa. Iar pentru că tradiţionalul porc este o opţiune deja banală, Dinescu îl invită pe Smiley să taie împreună... o ştiucă. Show-ul culinar pe care îl oferă cei doi poate fi urmărit duminică, 27 decembrie, într-o ediţie specială Politică şi delicateţuri, difuzată de la ora 16.00, la TVR 1 şi TVR HD şi online, pe TVR+. După ce mâncarea este gata, cei doi merg în cramă pentru a-şi trage sufletul şi îl ascultă pe Caliu din Clejani, însoţit de taraful său.

Gala umorului

Magia serilor de Crăciun de altădată va fi readusă de Diana Cavallioti şi Dragoş Huluba într-o ediţie specială Gala umorului, pe care telespectatorii TVR 1 o pot viziona pe 27 decembrie, de la ora 17.00. Momente de neuitat cu Toma Caragiu, Amza Pellea, Draga Olteanu, Florin Piersic, Stela Popescu, Ştefan Bănică, Ion Lucian, Puiu Călinescu, Horaţiu Mălăele vor face deliciul celor care aleg să petreacă sărbătorile cu TVR 1. 

Spectacole ale Operei Comice 

Cinci dintre cele mai frumoase spectacole ale Operei Comice pentru copii vor putea fi vizionate la TVR 1 în perioada sărbătorilor de iarnă. În 26 decembrie, de la ora 10.00, vedem baletul Fetiţa cu chibrituri, dar şispectacolul mozaic Poveste de Crăciun, în regia lui Cristian Mihăilescu, de la ora 17.00.  Micii telespectatori au întâlnire cu nume mari din artele spectacolului şi muzicii: Felicia Filip & IRIS, Monica Petrică & Răzvan Mazilu, Mihai Mălaimare & Teatrul Masca, Ducu Bertzi & Friends, Luiza Zan & Snaps Vocal Band, Orchestra Simfonică Bucureşti, Corurile Cantus Mundi Bucureşti, Şcoala de Balet Jaqueline, Lotul de Gimnastică Ritmică al UNEFS Bucureşti, soliştii şi Baletul Operei Comice pentru Copii. Luni, 28 decembrie, de la ora 17.00 continuăm cu un nou spectacol al Operei Comice pentru copii - Hansel şi Gretel,  cea mai cunoscută operă pentru copii de pe întreg mapamondul. Marţi, 29 decembrie, de la 16.45, în interpretarea artiştilor consacraţi ai Operei Comice pentru Copii, alături de solişti din Bulgaria, Franţa, Cipru, Albania, Turcia, China, la TVR 1 telespectatorii văd spectacolulFlautul fermecat. Peter Pan, un muzical semnat de compozitorul Laurenţiu Profeta, pe text de Eugen Rotaru, adaptare a orchestraţiei aparţinând compozitorului Andrei Kerestely, va putea fi urmărit de copiii din întreaga ţară tot la TVR 1, pe 30 decembrie, de la ora 17.00.

Filme

Comedia Eu cu cine mă mărit? (THE WEDDING PLANNER- Germania, SUA, 2001), cu Jennifer Lopez şi Matthew McConaughey poate fi vizionată sâmbătă, 26 decembrie, de la 21.10. Ambiţioasa organizatoare de nunţiMary Fiore este cunoscută în San Francisco drept cea mai bună în domeniul său, dar lucrurile se complică atunci când se îndrăgosteşte de unul dintre clienţii ei. Seara de sâmbătă se încheie cu un western clasic: Calamity Jane şi Sam Bass (CALAMITY JANE & SAM BASS – SUA, 1949), ce poate fi urmărit de la 23.10.

Stephanie soseşte la Snow Valley Lodge şi descoperă bucuria Crăciunului, pe care nu îl petrecuse cu adevărat niciodată altfel decât într-o familie rece. Duminică, 27 decembrie, de la ora 12.30, telespectatorii TVR 1 află întreaga poveste în comedia Să ningă de Crăciun! (LET IT SNOW! SUA, 2013). Moş Crăciun şi-a cam pierdut entuziasmul pentru sărbătorile de iarnă, aşa că soţia lui decide să plece într-un loc în care spiritul Crăciunului există încă din plin: oraşul New York. Comedia Spiritul Crăciunului (MISTLETOE OVER MANHATTAN – SUA, 2011) este programată tot duminică, de la 18.15.                                      

Bourvil şi Louis De Funes ne oferă un regal cinematografic în comedia Marea hoinăreală (LA GRANDE VADROUILLE - Franţa, Marea Britanie, 1966), film ce poate fi vizionat la TVR 1 duminică, de la 21.10.

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră