Fetiţa Alexandrei Nechita, la doi ani şi jumătate, vorbeşte bine trei limbi străine

21 Iul 2017
Fetiţa Alexandrei Nechita, la doi ani şi jumătate, vorbeşte bine trei limbi străine

ÎI plac filmele, joacă mima, bea vin alb, dar a descoperit şi gustul vinului roşu, adoră mâncărurile savuroase, nu-i place „răcitura”, iubeşte ciorbă de perişoare, făcută de bunica. Televizorul este pus pe un post românesc, este ambasador al Păcii la ONU şi a făcut primul milion de dolari la 12 ani. Celebra pictorita Alexandra Nechita a fost invitata Rodicăi Mandache la emisiunea “Chipuri fără masca”, vineri, la Smart FM.

Fetiţa Alexandrei Nechita, Tevva, are doi ani şi trei luni. Şi vorbeşte perfect trei limbi străine. Engleză la grădiniţă. Rusa, pentru că bona este de undeva din fosta URSS, dar şi pentru că soţul Alexandrei este din Ucraina. Şi, nu în ultimul rând româneşte. Alexandra şi-a implorat părinţii să-i vorbească fetiţei în româneşte, iar Tevva se descurcă perfect, la cât e ea de mică.

„Acum are un curs de poveşti româneşti, adică îi citesc, dar am şi eu de câştigat, fac practică la cititul şi pronunţia în limba română. Eu am învăţat româneşte doar prin discuţii, nu ştiu gramatică. Cu cât am crescut, am încercat să citesc, să scriu în româneşte, noroc cu autocorrect-ul de pe telefon că mă mai ajută. Tevva învaţă vorbind cu noi, ea ştie şi ruseşte şi le interzic părinţilor mei să I se adreseze în engleză. Şi, într-o zi, bonă ei rusoaica îi zice fetiţei ceva şi pleacă din camera, mama era acolo şi nu înţelesese nimic. Şi-atunci Tevva i-a tradus tot mamei, din rusă în română, era o frază complexă. Trece de la o limba la altă cu uşurinţă, ne minunăm toţi”, i-a povestit Alexandra Nechitei Rodicăi Mandache, la Chipuri fără masca.

„Mergeam la şcoală cu pâine făcută în casă”
„E important să duc tradiţia mai departe, eu sunt într-o continuă căutare şi descoperire a rădăcinilor mele. Sunt crescută de bunica, ea a venit în State într-o vizită de trei luni, aveam patru ani, părinţii lucrau non-stop, iar eu eram în grijă unei bone. Când a văzut ea că pe mine mă creşteau străinii, un baby-sitter, a luat pe loc decizia să rămână în State. Să mă crească bine. Aşa a devenit bunica prietenă mea cea mai bună. Fratele meu s-a născut în State, el a vorbit româneşte, înainte de a vorbi engleză, am avut grijă de asta toţi. Max a crescut cu femei superputernice în jurul lui, a fost crescut de femei şi s-a obişnuit cu genul asta de oameni, cu energie atomică şi e de acord cu faptul că s-ar plictisi dacă nu s-ar căsători cu o femeie de acest gen. Are 22 de ani acum”, a mai spus Alexandra.

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră