Discovery Channel: documentar despre Dezastrul din Nepal: explicaţii, mărturii şi imagini în premieră

25 Mai 2015
Discovery Channel: documentar despre Dezastrul din Nepal: explicaţii, mărturii şi imagini în premieră
Cutremurul devastator care a lovit Nepalul pe 25 aprilie 2015 a provocat distrugeri uriașe, soldându-se cu mai bine de 8,000 de morți, dintre care 18 alpiniști care se aflau în Tabăra de Bază de pe Everest în momentul producerii cutremurului. Clădirile istorice din centrul capitalei Nepalului, Kathmandu, au fost transformate în ruine, iar casele în care locuiau familii întregi de mai multe generații s-au prăbușit în nori grei de praf.

Discovery Channel va prezenta posibile explicații despre cauzele ce au condus la producerea cutremurului de 7,8 grade magnitudine, precum și imagini cu operațiunile de salvare din Nepal într-un documentar special, Dezastrul din Nepal, care va fi difuzat în premieră pe 1 iunie, de la ora 23.00.

Dezastrul din Nepal prezintă interviuri cu experți, simulări de cutremure pentru a explica științific fenomenul seismelor și include imagini cu operațiunile de salvare din Kathmandu, buletine de știri difuzate în întreaga lume și imagini în exclusivitate cu noi tehnologii și cercetări derulate pentru prognozarea mai eficientă a cutremurelor.

Documentarul conține și mărturii captivante ale unor persoane care au fost acolo și au supraviețuit dezastrului, de la o mamă al cărei bebeluș a rămas îngropat timp de 22 de ore sub dărâmături, până la un student zdrobit de ruinele unei clădiri cu mai multe etaje din Durbar Square, sau doi tineri căsătoriți aflați în luna de miere și prinși în avalanșa produsă în Tabăra de Bază 1 de pe Everest. Toate aceste relatări directe, personale, sunt completate cu imagini incredibile, surprinse de utilizatori și postate pe rețelele de socializare. 

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră