Concurs de fotografie în memoria fotografului Mihai Vasile

24 Mar 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Concurs de fotografie în memoria fotografului Mihai Vasile

Centrul de fotografie documentară anunță un concurs și primele granturi, oferite exclusiv pentru fotografie, în memoria fotografului Mihai Vasile, fost coleg al multora dintre jurnaliştii din presa actuală. Concursul este deschis tuturor românilor care au peste 18 ani, iar prin cele cinci premii puse în joc organizatorii au anunțat că doresc să stimuleze apariția de proiecte vizuale noi, documentate pe termen lung.

Cinci proiecte noi de fotografie documentară, care încep acum și se desfășoară timp de un an de zile în România, vor primi fiecare câte un grant de 7500 lei brut (6300 net)  și se vor materializa fiecare printr-un mini album foto, în tipar offset (300 exemplare).

Proiectele vor fi publicate în primele albume foto ale Colecției Centrului de Fotografie Documentară – de al cărei design și producție se va ocupa Radu Manelici, unul dintre cei mai talentați designeri de carte din România.
 
CdFD este proiectul unui grup de fotografi pasionați de fotografia documentară, care și-au propus să grupeze într-o arhivă digitală, alături de propriile proiecte, tot ce consideră reușit în fotografia documentară românească. Inițiatorii sunt Petruț Călinescu, Ioana Cârlig, Marin Raica și Ioana Călinescu, echipele din spatele proiectelor Post-Industrial Stories, Mândrie și Beton, PeriferiaB și Zâne.

Deadline 30 aprilie 2017. Timp de documentare 1 an. Detalii despre condițiile de accesare găsiți AICI.

 

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră