Concertul de vară de la Palatul Schönbrunn, pe TVR2

16 Sep 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Concertul de vară de la Palatul Schönbrunn, pe TVR2

Sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 18.40, la TVR 2 (şi în simulcast la TVR HD şi online la TVR+), sunteţi invitaţi să urmăriţi “Sommernachtskonzert” - evenimentul cultural al verii orgnizat la fiecare sfărşit al lunii mai în aer liber, în impresionanta grădină a Palatului Schönbrunn.

Ediţia din acest an a avut un program dedicat în exclusivitate compozitorilor francezi, cu un repertoriu variat al genurilor muzicale, de la Romantism şi Neoclasicism până la genurile muzicale ale secolului XIX şi începutul secolului XX. Au fost interpretate lucrări semnate de Georges Bizet, Hector Berlioz, Francis Poulenc, Maurice Ravel.

La pupitrul dirijoral a fost, pentru prima dată, Semion Bychkov, muzicianul considerat unul dintre copiii-minune ai muzicii clasice. În ultimii ani, el a dirijat Otello (Verdi) la Metropolitan Opera din New York şi a concertat alături de London Symphony Orchestra, Moscow Philharmonic, Munich Philharmonic sau NHK Symphony Orchestra din Japonia.

În prezent, Semion Bychkov este Klemperer Chair of Conducting la Royal Academy of Music şi Gunther Wand Chair la BBC Symphony Orchestra, alături de care apare, în fiecare an, la BBC Proms. În 2015, Semion a fost numit Dirijorul anului de International Opera Awards.

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră