Documentarul Chuck Norris versus comunism, disponibil fără abonament pe HBO GO

22 Iun 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Documentarul Chuck Norris versus comunism, disponibil fără abonament pe HBO GO

După Toto și surorile lui (r. Alexander Nanau) și Rețeaua (r. Claudiu Mitcu), HBO GO continuă șirul documentarelor care pot fi vizionate fără abonament, cu producția Chuck Norris versus comunism. Începând de miercuri, 22 iunie, documentarul regizat de Ilinca Călugăreanu și co-produs de HBO Europe, este disponibil fără abonament pe HBO GO timp de o lună.

 

Filmul spune povestea Irinei Margareta Nistor, o femeie foarte determinată și pasionată a cărei voce pătrunzătoare și marcantă a inspirat o țară întreagă. În România anilor ‘80, mii de filme din Occident au trecut dincolo de Cortina Roșie și au deschis o fereastră către lumea liberă pentru cei care au îndrăznit să privească mai departe. Piața neagră cu casete video și o traducătoare curajoasă au adus magia filmului în mijlocul oamenilor.

 

La mijlocul anilor ‘80, mii de filme de la Hollywood au fost introduse ilegal în țară, printr-o operațiune bine pusă la punct care s-a lărgit tot mai mult, ajungând în casele a milioane de români. Filmele au fost dublate de o traducătoare curajoasă a cărei voce specială a captivat întreaga națiune și a devenit un simbol al libertății. Poveștile curajoase cu actori de acțiune, ca Chuck Norris și Jean-Claude Van Damme, au captivat imaginația fiecărui copil, însă locurile exotice și contextele din filme au fost cele care au hipnotizat audiența.  

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră