Cătălin Tolontan nu va mai fi redactor-şef la Gazeta Sporturilor. Ce planuri are jurnalistul

11 Iul 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Cătălin Tolontan nu va mai fi redactor-şef la Gazeta Sporturilor. Ce planuri are jurnalistul

Jurnalistul Cătălin Tolontan, redactor-şef al Gazetei Sporturilor, care s-a făcut remarcat în ultimii ani prin anchete jurnalistice care au depăşit sfera sportului, precum investigaţiile referitoare la Hexipharma, şi l-au transformat pe Tolotan - Tolo, pentru apropiaţi - într-unul dintre cei mai buni jurnalişti de pe piaţă, renunţă la postul pe care îl ocupa la Gazetă.

Anunţul, cu explicaţii ample, a venit pe Facebook, unde în postări succesive Tolotan a precizat că, după 21 de ani ca redactor-şef, consideră că este timpul să predea ştafeta unui ziarist din tânăra generaţie, Cătălin Ţepelin, despre care dă asigurări că este chiar mai bun decât el. Informaţia este postată şi pe site-ul gsp.ro.

Tolontan a mai spus că nu pleacă la altă publicaţie, ci va scrie în continuare la Gazeta Sporturilor, preluată, recent, de grupul media elveţian Ringier. 

"Nu plec nicăieri, voi scrie în continuare în Gazetă. Vom continua să lucrăm la investigații, care se vor extinde ca domenii de interes și vor merge pe blog, pe GSP și în publicațiile Ringier.
În plus, voi încerca să ajut, în redacțiile Ringier, începând cu Libertatea, la confirmarea valului de jurnaliști tineri, care au nevoie să creadă în valoarea lor și în viitorul profesiei"
, a mai scris Tolontan.

"Odată cu trecerea Gazetei la Ringier, noul trust a acceptat să predau dreptul și responsabilitatea de a conduce redacția lui Cătălin Țepelin, colegul meu mult mai tânăr.

Înnoirea generației la vârf în GSP a fost condiția pe care am pus-o încă din primul drum la Zurich, cu luni în urmă. E parte a procesului de integrare.

Nu înseamnă că mă despart de Gazetă. Voi continua să scriu des în GSP, să particip la viața redacției și simt că e corect să lăsăm generației proaspete destul aer ca să se dezvolte, ajutând cum putem", afirmă Cătălin Tolontan în pagina sa de Facebook.

Tolontan precizează că munca sa va fi una de coordonare jurnalistică.

Libertatea va împlini în 2019 trei decenii sub acest nume și este moștenitorul tradiției Informației Bucureștiului, o piatră de temelie a presei populare din România.

El i-a făcut şi o scurtă prezentare noului redactor-şef al Gazetei Sporturilor. "Noul redactor-șef al GSP, Cătălin Țepelin, are 39 de ani și lucrează în această redacție de când abia împlinise 18 ani.

A fost reporter, redactor, om de teren și editor de subiecte, șef de secție și, de un deceniu, responsabil cu întreaga dezvoltare digitală a Gazetei.

Cătălin a urcat pas cu pas, fără scurtături, cu o loialitate netulburată față de profesie.

Am pregătit de mulți ani acest moment, ca pe o succesiune firească".

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră