Victor Rebengiuc, sărbătorit astăzi și mâine la TVR2

10 Feb 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Victor Rebengiuc, sărbătorit astăzi și mâine la TVR2

Miercuri, 10 februarie, în ziua când Victor Rebengiuc împlineşte 83 de ani, la TVR 2 puteţi viziona în două părţi (de la orele 12.00 şi 13.20), un dialog extraordinar al acestuia cu Florin Piersic, în cadrul emisiunii „Piersic Show” din 2003.

Veţi urmării destăinuiri şi trăiri făcute cu sinceritate, sensibilitate şi de ce nu, cu umor, într-un dialog fascinant a doi maeştrii reprezentativi pentru teatrul şi filmul românesc.

În 14 februarie, la “Duminica filmului românesc”, TVR 2 a programat de la ora 20.10 pelicula “Moromeţii”(cu Victor Rebengiuic în rolul principal), considerată una dintre cele mai bune producţii cinematografice româneşti. Despre acest film, Victor Rebengiuc a declarat că: „dacă în toată cariera l-aş fi jucat numai pe Moromete, tot aş fi fost mulţumit toată viaţa“.

În regia lui Stere Gulea, din distribuţia filmului mai fac parte actori de prima mână precum: Luminiţa Gheorghiu, Gina Patrichi, Dorel Vişan, Mitică Popescu, Petre Gheorghiu sau Florin Zamfirescu.

Victor Rebengiuc nu vrea şi nu poate să încremenească într-o reuşită datată, de generaţie. Nu e "şaizecist", "optzecist" sau "nouăzecist". E bun. E foarte bun. Cu oameni ca el, cultura trece dincolo de clasamente belfereşti şi dincolo de calendare”, a scris Andrei Pleşu în 2004, în revista Dilema.

SHARE

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră