Valea Mută, premiera în această seară la HBO. Un serial polițist în regia lui Marian Crișan

23 Oct 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Valea Mută, premiera în această seară la HBO. Un serial polițist în regia lui Marian Crișan

Noua producție HBO Europe realizată în România, VALEA MUTĂ, va avea premiera pe 23 octombrie, de la ora 20:00 la HBO și HBO GO.

VALEA MUTĂ explorează relația dintre doi adolescenți care oscilează între prietenie și atracție, în timp ce sunt prinși într-o serie de evenimente care îi pun în pericol: devin martorii unor crime comise într-o pădure de lângă Brașov.

Filmul se bazează pe o abordare realistă și lipsită de prejudecăți a relației dintre doi adolescenți expuși unor întâmplări care le vor pune la încercare sentimentele și identitatea. Elementele de thriller se întrepătrund cu cele de dramă, pe măsură ce investigația cazului (condusă de Elena Zamfir, procuroare ambițioasă și, în același timp, mamă adoptivă a lui Filip) avansează, iar relațiile dintre personaje ating puncte sensibile, care se transformă în conflicte greu de gestionat.

Valea Mută își ghidează publicul printre subiecte controversate: prejudecăți, „subteranele” familiilor contemporane, prăpastia care se creează între generații, raporturile disfuncționale dintre instituțiile statului, discrepanțele dintre păturile sociale, rețeaua de crimă organizată, care perpetuează suferința, nedreptatea și sărăcia într-o lume plină de contraste.

În rolurile principale ale noii producții HBO Europe sunt actorii Theodor Șoptelea și Vlad Bălan, care debutează în film, Rodica Lazăr („Orizont”, „Carmen”), Emilian Oprea („De ce eu?”, „Autoportretul unei fete cuminţi”). Din distribuția miniseriei fac parte: Corneliu Ulici, Alexandra Fasolă, Ovidiu Niculescu, Mihai Călin, Alina Berzunțeanu, Mihaela Trofimov, Remus Mărgineanu, Ioan Tiberiu Dobrică.

Regia este semnată de Marian Crișan (Orizont, Rocker, Morgen), iar imaginea de Tudor Mircea (Comoara, Când se lasă seara pestre București sau metabolism, Rocker). Valea Mută este o adaptare a unui format norvegian, Øyevitne/Eye Witness, cu un scenariu semnat de Christian Barna. Filmările au durat 48 de zile și s-au desfășurat, în cea mai mare parte, în județul Brașov.

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră