Vreţi să îţi faci o casă la ţară? Vezi ce condiţii ţi se impun

15 Iun 2015
Vreţi să îţi faci o casă la ţară? Vezi ce condiţii ţi se impun
 Camera Deputaţilor a adoptat o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii privind calitatea în construcţii. Dacă până în prezent casele în regim parter sau parter + 1 etaj din mediul rural puteau fi construite cu derogări de la lege, acest lucru nu va mai fi posibil după ce legea va fi promulgate şi publicată în Monitorul Oficial.

Concret, până acum puteai să-ţi construieşti, la ţară, o casă cu parter şi etaj, cu ajutorul rudelor, vecinilor, prietenilor şi a diverşilor meseriaşi, fără să fii nevoit să apelezi la o firmă de construcţii sau la un diriginte de şantier. Puteai să începi construcţia casei doar cu autorizaţia de construire şi cu un proiect al casei.

Din acest moment, o casă la ţară, în regim P+1, nu o mai poţi construi în regie proprie. Vei fi obligat, prin lege, să angajezi un diriginte de şantier sau să apelezi la o firmă de construcţii. În aceste condiţii, preţul manoperei ar putea creşte cu până la 30%, potrivit misiuneacasa.ro.

Mai mult, pe perioada lucrărilor ai putea fi vizitat de inspectori care vor verifica fiecare etapă a lucrării.Inspectoratul de Stat în Construcţii poate verifica în ce măsură casa ta respecta normele de stabilitate şi rezistenţă.

Alte stiri din Life style

Ultima oră