Viena, orașul în care se trăiește cel mai bine

17 Aug 2018
Viena, orașul în care se trăiește cel mai bine

Capitala Austriei, Viena, a devenit orașul cu cel mai ridicat nivel de trai, detronând în acest clasament metropola australiană Melbourne. Acesta este rezultatul topului anual realizat de Economist Intelligence Unit, parte a grupului The Economist. 

Este pentru prima oară când locul întâi revine unui oraș european, după ce metropola australiană Melbourne a deținut acest titlu timp de șapte ani la rând, scrie Deutsche Welle.

Un număr de 140 de orașe sunt evaluate de Economist Intelligence Unit, parte a grupului Economist. Se iau în considerare criterii precum nivelul de trai, rata criminalității, sistemul de sănătate, oferta culturală, protecția mediului, sistemul de învățământ și infrastructura locală.

Viena a câștigat la mustață, primind 99,1 puncte din totalul posibil de 100. Melbourne a obținut 98,4 puncte. Pe locul trei se situează orașul japonez Osaka.

Deși Viena deține primul loc, prestația generală a orașelor europene a avut de pierdut față de clasamentul din 2017.  Un singur alt oraș european, Copenhaga, a fost inclus în top 10, pe poziția a noua.

Australia și Canada domină acest clasament, fiecare cu câte trei orașe în Top Ten: Melbourne, Sydney și Adelaide, respectiv Calgary, Vancouver și Toronto.

Metropole internaționale ca New York (57), Londra (48) și Paris (19) nu ocupă poziții prea bune în clasament, din cauza problemelor de trafic și a criminalității ridicate.

Pe ultimele locuri ale clasamentului se află capitala Siriei, Damasc, Dhaka (Bangladesh), Lagos (Nigeria), Karachi (Pakistan) și Port Moresby (Papua-Noua Guinee). 

 

 

Alte stiri din Life style

Ultima oră