Viaţa la -45 de grade, suprinsă în fotografii inedite

01 Iul 2015
Viaţa la -45 de grade, suprinsă în fotografii inedite
Fotograful Justin Jin, care locuieşte în Belgia, a decis să arate lumii ce înseamnă cu adevărat viaţa în Nordul îndepărtat, care se întinde de la Alaska la Finlanda.
 
În zona de 7.000 de km din regiunea arctică rusă, în care temperaturile în localități pot ajunge sub -45 ° C în timpul iernii, condițiile de viață sunt cu adevărat grele. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care Stalin a folosit aceste orașe ca gulaguri. De altfel, descendenți ai unora dintre prizonieri încă trăiesc în aceste comunități arctice. În afară de ei mai sunt păstorii indigeni, cunoscuţi sub numele de Nenets, care locuiesc în corturi.
 
Dar dincolo de condiţiile foarte aspre de trai, există miliarde de tone de petrol și gaze naturale blocate sub permafrost, ceea ce a atras un nou val de muncitori în această zonă. Asta a şi vrut să arate Justin Jin, viaţa cu bune şi cu rele. 
 
Nu i-a fost uşoră să lucreze acolo, el spune că odată a suferit degerături din cauza metalului rece al camerei sale presat de față. "Arctica este ca o foaie albă pe care poţi vedea toate tensiunile care au loc în Rusia", spune Jin.

 

Alte stiri din Life style

Ultima oră