Venituri record din aplicațiile pe telefon, în 2016. Pokemon Go, în top!

21 Ian 2017 | scris de Magda Marincovici
Venituri record din aplicațiile pe telefon, în 2016. Pokemon Go, în top!

Potrivit cifrelor comunicate de App Annie, anul 2016 a fost excepțional în privința veniturilor din aplicații pe telefon. Această piață a crescut cu 40% comparativ cu anul 2015, jocurile mobile fiind principalul motor al acestei creșteri, în special Pokemon Go, transmit Begeek.fr și Le Figaro.        

Editorii aplicațiilor, ca și ai platformelor App Store și Play Store, pot să le mulțumească utilizatorilor smartphone și tablete, pentru că 2016 a fost unul extraordinar din toate punctele de vedere, cu o cifră de 35 de miliarde de euro. 90 de miliarde de aplicații au fost încărcate în 2016, respectiv o creștere cu 15% comparativ cu anul trecut.

India și China care domină piața, în detrimentul SUA. India ocupă primul loc la numărul aplicațiilor pe Android, în timp ce China a devenit, anul trecut, prima sursă de venituri pe App Store Apple.

Timpul alocat aplicațiilor a crescut și el. Astfel, utilizatorii au petrecut 900 de milioane de ore pe aplicațiile mobile în 2016 (în medie 2 ore/utilizator), comparativ cu anul precedent.

Aplicațiile de mesagerie și rețea socială au fost cele mai folosite.  Jocurile pe mobil au reprezentat 75% din cifra de afaceri pe App Store și 90% pe Android. Jocul anului în top este Pokemon Go. Jocul mobil a generat 950 de milioane de dolari în câteva luni.  

 

Alte stiri din Life style

Ultima oră