Poveștile Ancorei. Vedete la ceas de sărbătoare: FRIGĂRUI DE RAPANE

24 Oct 2015
Poveștile Ancorei. Vedete la ceas de sărbătoare: FRIGĂRUI DE RAPANE
Ehei… aceasta-i alternativa marină la frigăruile din carne de porc! Cu aceleași legume pe care le știți – ceapă, ardei și/sau tomate -, dar în loc de cărnița „guițătorului”, folosești (curios de rezultat, dar știind că n-ai cum să dai greș) carnea acestui melc marin, ajuns în apele Pontului Euxin abia de vreo trei sferturi de secol. Mulți îl cred endemic Mării Negre, totuși, el a ajuns aici prins de carenele vaselor, abia în anii 30 ai veacului trecut.

Gastropod de talie mare, cu cochilia globuloasă și cu spira evidentă, Rapana Venosa (după numele-i științific) își are originile în Marea Japoniei. Cale lungă a făcut până aici!

Specie răpitoare – nu v-ați fi închipuit că un melc este… vânător! – se pare că nu are rival în mările-acestea. Iar dacă știi cum să o pregătești, îți sunt rezervate adevărate delicii gustative!

Rapanele nu sunt ușor de pregătit. Carnea lor se scoate cu un cârlig special după care se spală și se fierbe la foc mic. Înainte de a le pune pe frigare, trebuie să le lași să se răcească în apa în care au fiert, altfel carnea lor va ieși tare, gumată. Merită însă tot efortul! Ba chiar și o sărbătoare!…

Sărbătoarea Midiilor și a Rapanelor. De vineri, 23 octombrie, până joi, 29!

Rețete speciale și oferte-surpriză (pe care le veți afla doar ajungând la Cherhana!).
Povești adunate în jurul bucatelor și-o atmosferă caldă, prietenoasă, care să vă aducă aminte de frumusețea verilor marine.

Ce vom găti? 7 rețete delicioase, cum săptămâna zile are 7!

Ciorbă iute de midii și rapane Midii pane Frigărui de rapane cu mix de salate Rapane pane Midii in cochilie cu sos de vin alb Rapane la tigaie cu ardei iute, usturoi și vin alb Midii in sos de roșii dulce-picant cu arpagic

Vino și tu la Cherhanaua Ancora și bucură-te de savoarea lor și-a vinului, ce după cuviință, le-nsoțește!

Vezi mai mult AICI:
https://www.facebook.com/CherhanauaAncora?fref=ts
http://www.ancora-cherhana.ro/sarbatoarea-midiilor-rapanelor/

Alte stiri din Life style

Ultima oră