Vă plac blugii skinny, hanoracele cu glugă şi genţile mari? Medicii spun să uitaţi de ele!

14 Mar 2019 | scris de Gabriela Antoniu
Vă plac blugii skinny, hanoracele cu glugă şi genţile mari? Medicii spun să uitaţi de ele!

Iată ceva care ar trebui să vă pună pe gânduri înainte de a merge la cumpărături. Obiecte şi accesoriile vestimentare precum blugii skinny, genţile mari gen poştaş şi hanoracele cu glugi mari, pufoase pot provoca dureri de spate, avertizează medicii.

Conform unui nou studiu realizat de Asociaţia Britanică de Chiropractică (BCA) pe un eşantion de 1.062 de femei, trei sferturi dintre acestea suferă de probleme ale spatelui, opţiunile vestimentare creându-le probleme de sănătate, relatează goodhousekeeping.co.uk.

Şi, în timp ce un sfert dintre femei sunt conştiente de efectul unor haine la modă asupra corpului, ele continuă totuşi să pună moda pe primul loc şi nu sănătatea. 

"Întotdeauna sunt surprins de câte dintre pacientele mele nu sunt conştiente că îmbrăcămintea şi accesoriile le pot afecta spatele şi postura, şi, câte dintre ele decid să ignore durerea în favoarea modei", a declarat Tim Hutchful de la BCA.

"Unele dintre cele mai populare obiecte vestimentare au un impact ascuns asupra sănătăţii. În timp ce genţile supradimensionate şi încărcate sunt o cauză obişnuită ale problemelor spatelui, altele, cum ar fi blugii skinny, sunt surprinzătoare. Aceştia limitează mişcarea în zona şoldurilor şi a genunchilor, afectând postura corpului.

Noilor trenduri precum fustele asimetrice, mânecile şi glugile supradimensionate, precum şi bijuteriile masive pot crea probleme. Pantofii cu toc înalt şi genţile fără fund reprezintă, de asemenea, o problemă pentru sănătate. Şi aceasta pentru că modul în care tocurile te forţează să-ţi susţii corpul poate provoca tensiune în coloana vertebrală.

Pornind de la aceste rezultate, BCA recomandă purtarea unor pantofi cu toc mic din când în când, precum şi evitarea purtării genţilor pe antebraţ, deoarece greutatea va trage un umăr mai jos decât celălalt, tensionând gâtul şi coloana vertebrală.

Este un sfat util, dar care nu înseamnă neapărat renunţarea completă la obiectele sau vestimentaţia favorită. Cheia este variaţia, spun specialiştii. "Nu vă spunem să renunţaţi la hainele favorite, dar, ca şi în cazul altor lucuri din viaţă, moderaţia este cea mai bună şi există metode uşoare prin care puteţi reduce impactul acestora asupra posturii corpului şi sănătăţii generale", a explicat Hutchful.

"De exemplu, încercaţi să limitaţi purtarea blugilor skinny sau a tocurilor înalte în decursul unei săptămâni pentru a-i oferi un respiro corpului sau cumpăraţi-vă un rucsac pentru zilele în care aveţi multe de cărat", a mai spus el. 

 

Alte stiri din Life style

Ultima oră