Un celebru dresor de şerpi, ucis de propria pasiune

16 Mar 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Un celebru dresor de şerpi, ucis de propria pasiune

Abu Zarin Hussin, un pompier din Malaezia, a cunoscut celebritatea după ce tabloidele britanice au publicat o poveste în care îl prezenta ca fiind bărbatul despre care se presupunea că s-a căsătorit cu șarpele său de companie, relatează BBC.

Hussin instruia alți pompieri cum să se ocupe de șerpi. El a fost internat luni, după ce a fost mușcat de o cobră în timpul unei operațiuni de capturare a șarpelui, dar nu a mai putut fi salvat.

Conform presei locale, bărbatul de 33 de ani, de origine thailandeză, trăia în statul Pahang şi învăţa adesea alți pompieri cum să identifice diferite specii de șarpe și cum să-i captureze fără să-i omoare.

De asemenea, el a participat la emisiunea TV Asia Got Talent, unde s-a remarcat prin curajul de a "săruta" un șarpe. În 2016, în  mass-media thailandeză - și mai târziu în mai multe tabloide din Regatul Unit - a apărut un articol în care Hussin era prezentat ca bărbatul căsătorit cu un șarpe deoarece credea că acesta este "prietena lui reîncarnată".

Povestea era ilustrată cu fotografii de pe paginile lui Hussin de pe reţelele de socializare în care acesta apărea jucându-se cu șerpi. El ţinea patru șerpi acasă pentru a înțelege mai bine comportamentul lor,  după cum le-a declarat reporterilor. "Au folosit fotografiile mele și au fabricat povestiri spunând că m-am căsătorit cu un șarpe", a declarat el. Hussin a declarat ulterior BBC că a fost "foarte dezamăgit" de relatările false din presă.

Alte stiri din Life style

Ultima oră