Un castel a fost construit după metode medievale. Cum arată

28 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Un castel a fost construit după metode medievale. Cum arată

De 20 de ani, francezii construiesc un castel autentic, din secolul al XIII-lea, folosind doar tehnici și materiale care erau disponibile la acea vreme, relatează metro.co.uk. Castelul se află în Treigny, Burgundia, fiind ridicat într-o zonă împădurită, în apropierea oraşului Saint-Sauveur-en-Puisaye.

Michel Guyot şi Maryline Martin au început proiectul în 1997, care, de atunci, a creat peste 55 de locuri de muncă și a atras peste 300.000 de vizitatori în fiecare an. Proiectul se apropie de final, iar rezultatul este minunat.

 

 

"Regula a fost că este permis numai ceea ce știm din documentele existente la acea vreme. A fost destul de amuzant să constatăm că deşi am respectat regulile, cumva castelul nu avea suflet", a declarat Sarah Preston, un ghid englez.

"Așa că am inventat un personaj - proprietarul - căruia să-i placă sau să nu-i placă, să dorească un lucru sau să nu vrea acel lucru. La un moment dat, pietrarii au tăiat pietrele pentru turnuri aproape perfect, că nu se potriveau", a mai spus ea.

Personajul/proprietar inventat este un domn pe nume Seigneur Guilbert, un feudal cu rang de lord, căruia i-a fost acordat dreptul să-și construiască castelul, pentru că a fost de partea coroanei în timpul unei rebeliuni din 1226.

În vremurile lui Guedelon, lucrările au început în 1228. Aşadar, întorcându-ne în acele vremuri, am fi în anul 1248. Castelul ar urma să fie finalizat în 1253 - sau în în zilele noastre, până în 2023.
 

Alte stiri din Life style

Ultima oră