Uitaţi cei 10.000 de paşi. Cum vă puteţi menţine în formă cu efort minim

01 Feb 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Uitaţi cei 10.000 de paşi. Cum vă puteţi menţine în formă cu efort minim

Cel mai bun mod de a vă menţine în formă este pedalatul puternic pe bicicletă, de trei ori pe săptămână, relatează bikebiz.com. Cercetătorii de la Universitatea Sheffield Hallam au efectuat un experiment cu privire la antrenamentele cu intensitate ridicată sau HIIT și au descoperit că ciclismul în serii scurte, de trei ori pe săptămână, sunt la fel de eficiente ca și alergările pe distanţe mari sau plimbările lungi.

Patru secunde de HIIT de trei ori pe săptămână au dus la o îmbunătățire cuantificabilă a nivelurilor de fitness. Asta înseamnă doar două minute de exerciții pe săptămână.

Cu toate acestea, cele mai recente cercetari  dau peste cap ceea ce ştiam despre fitness, a susţinut BBC. Postul britanic a dezvăluit "de ce 10. 000 de pași este doar un joc de marketing din anii 60 și că două minute de exercițiu reprezintă tot ce are nevoie o persoană în fiecare săptămână."

În perioada premergătoare Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 1964, o companie a venit cu un dispozitiv pe care a început să-l comercializeze într-o campanie de conştientizare a populaţiei asupra importanţei mişcării. 

A fost numit Manpo-Kei. În japoneză, "man" înseamnă 10.000, "po" înseamnă pași și "kei" înseamnă metru. Deci a fost, literalmente, un metru de 10.000 de pași.

Dispozitivul a fost un pedometru timpuriu, bazat pe activitatea profesorului Yoshiro Hatano, un tânăr universitar la Universitatea de Sănătate din Kyushu. Dr Hatano era îngrijorat că japonezii au importat stilul de viață leneș al americanilor, precum și pasiunea de a se uita la baseball-ul și a dorit să-i ajute să devină mai activi.

El considera că, dacă ar putea să-şi convingă compatrioţii să mărească numărul pașilor zilnici de la 4.000 la aproximativ 10.000, atunci aceştia ar arde aproximativ 500 de calorii pe zi și vor rămâne supli.

Un studiu din 2017 a constatat că, dacă ţi-ai luat angajamentul să pierzi în greutate, ar fi mai bine să mergi cu bicicleta la serviciu, decât să tragi de fiare în sala de sport. Publicat în Jurnalul Internațional al Obezității, studiul a concluzionat că "un comportament activ este o alternativă la exercițiile din timpul liber, în managementul excesului de greutate și al obezității".

Studiul "Efectele deplasării active și a activităților de petrecere a timpului liber asupra pierderii de grăsime la femei și bărbați cu exces de greutate și obezitate: Un studiu controlat aleatoriu" a fost publicat online în octombrie.

O pierdere semnificativă de greutate a fost obţinută după 6 luni de mers activ şi exerciţii în timpul liber, dar pierderea de grăsime a fost mai mare în cazul mişcărilor într-un ritm viguros, comparativ cu exerciţiile de intensitate moderată", arată studiul.

 

Alte stiri din Life style

Ultima oră