Turiștii americani se plâng că europenii beau prea puțină apă și că apa potabilă este imposibil de găsit în Europa: „De ce vouă nu vă este sete?"

12 Aug 2023
Turiștii americani se plâng că europenii beau prea puțină apă și că apa potabilă este imposibil de găsit în Europa: „De ce vouă nu vă este sete?"

Apa potabilă este imposibil de găsit în Europa – sau cel puțin așa spun video-urile americanilor pe rețelele de socializare, scrie NewYorkTimes. Europenii bine hidratați au răspuns cu umor din fiecare colț al continentului: „Această idee că „trebuie să am sticla cu apă lângă mine” a fost creată de companiile americane de apă pentru că vor să vă vândă apă”, spun europenii.

Ashley Warren a stat în Albania pentru muncă de aproximativ o săptămână când și-a dat seama: îi era cu adevărat, foarte sete – și nimeni altcineva din jurul ei nu părea să fie la fel de însetat.

La fel ca mulți americani, Ashley Warren purta cu ea o sticlă de apă oriunde mergea, dar a observat că niciunul dintre colegii ei europeni nu făcea acest lucru. Când ieșeau la masă, toți beau aproximativ aceeași cantitate de vin sau espresso, și-a amintit ea, dar Ashley Warren, în vârstă de 32 de ani, era întotdeauna cea care bea toată apa de la masă.

Într-un videoclip TikTok din aprilie, ea a pus „o întrebare serioasă” întregului continent al Europei: „De ce nu vă este sete?”

„Mi s-a părut amuzant”, a declarat într-un interviu Ashley Warren, originară din Washington, D.C., care a trăit și a lucrat în mai multe țări europene diferite. „Colegii mei chiar au început să observe și să glumească, numindu-mă pește sau broască pentru că ei nu aveau nevoie să consume atâta apă ca mine.”

Videoclipul a declanșat o dezbatere plină de viață, care încă continuă trei luni mai târziu. După trei ani de restricții de călătorie cauzate de pandemie, turiștii americani inundă orașe precum Paris, Veneția și Atena în număr record în această vară, iar prezența lor a dat naștere zeci de videouri pe TikTok care se plâng de cât de puțină apă par să bea localnicii. Ceștile de la cafenele sunt ca niște degetare, susțin ei; apa de la robinet nu este oferită imediat la fiecare restaurant; și cum se face ca europenii beau atât de mult espresso și nu se simt niciodată deshidratați?"

Un TikTok popular, care are mai mult de 1,4 milioane de aprecieri, arată trei turiști americani din Barcelona sorbind din sticle uriașe, cu această legendă: „Noi în momentul în care putem găsi apă pentru că europenii nu cred în apă”.

Mulți europeni și-au exprimat amuzamentul față de această tendință: „ca european, a fost atât de distractiv să urmăresc internetul care teoretizează dacă bem apă în mod regulat sau nu”, a scris influența olandeză Cindy Kimberly pe Twitter. Alții se grăbesc să spună ceea ce ei văd ca o generalizare: „Europa”, a spus un comentator, „țara mare în care niciunul dintre noi nu bea apă”. Americanii care nu găsesc apă, susțin europenii, pur și simplu nu știu cum să o ceară sau unde să caute.
Sau poate că americanii beau prea multă apă. Socrii lui Ashley Warren, care sunt bulgari, s-au întrebat dacă i s-a făcut rău după ce au văzut câtă apă a băut în timpul vizitei. „Sunt de genul: „Primești apă din roșii și castraveți”, a spus AshleyWarren. — Ei bine, nu este suficient, spune ea.

La un moment dat sau altul, majoritatea americanilor au auzit că ar trebui să bea aproximativ opt pahare de apă pe zi pentru a rămâne hidratați. Mai exact, Academia Națională de Medicină recomandă 13 pahare pe zi pentru bărbați și nouă pahare pentru femei, deși de câtă apă aveți nevoie de fapt depinde de factori precum mediul, stilul de viață și greutatea.

Dar cantitatea recomandată de apă consumată în Statele Unite este încă mai mare decât cea din multe alte țări europene. În Franța, de exemplu, este de 1,5 până la 2 litri pe zi, iar în Italia, este puțin mai mult.

Potrivit lui Jodi Stookey, un epidemiolog în nutriție specializat în hidratare, este dificil de măsurat câtă apă beau oamenii de fapt și de câtă nevoie organismul lor, deoarece Europa și Statele Unite folosesc metode diferite pentru a măsura consumul de apă. Dr. Stookey a început sa se intereseze despre hidratare după ce s-a mutat la Londra, unde a urmat un master în nutriție. În timpul petrecut acolo, ea a mâncat „ca un localnic”, consumând multe alimente prăjite și sărate și băuturi alcoolice.

„Mi-a fost atât de sete”, și-a amintit dr. Stookey despre perioada pe care a trăit în Europa. „Visam la apă.” Acea sete este ceea ce a făcut-o interesată de hidratare în primul rând. Totuși, chiar și după ani de cercetare asupra subiectului, „nu avem seturile de date potrivite”, a spus ea. „Deci încă încercăm să definim ce înseamnă hidratarea.”

Cu toate acestea, incertitudinea științifică asupra hidratării nu i-a împiedicat pe americani să aplice o lentilă moralistă consumului de apă. Se pare că nici măcar o nevoie corporală precum setea nu este scutită de cultura americană a excesului. Americanii cumpără sticle de apă de stare pentru a le transporta ca accesorii de modă și introduc consumul zilnic de apă în aplicațiile de urmărire a fitness-ului. Mulți chiar se laudă cu câtă apă beau în fiecare zi, de parcă simplul act de hidratare ar fi demn de laudă.

„Americanii au această mentalitate nu doar de a bea apă, ci și de a bea apă în mod competitiv”, a spus Amanda Rollins, o americancă care a locuit la Paris în ultimii șase ani. „Simt că tot ceea ce fac americanii se transformă într-o competiție.” a adăugat Amanda Rollins. „Acesta ar fi cel mai ciudat lucru din întreaga lume.”

„Un francez nu s-ar apropia niciodată de un alt francez și ar spune: „Hei frate, tocmai am terminat un litru de apă”, a adăugat Amanda Rollins. „Acesta ar fi cel mai ciudat lucru din lume.”

Martin Riese, un „somelier de apă” profesionist, ale cărui video TikTok clasifică mărcile de apă și explică complexitatea hidratării ceea ce l-a făcut sa câștige mai mult de jumătate de milion de adepți, a spus că băutul ostentativ de apă era „clasic în America”.

 Riese, care s-a născut în Germania, dar locuiește în Los Angeles, vede o diferență puternică în cultura apei în Europa în comparație cu Statele Unite. „În Europa, nu dormim cu sticlele de apă lângă paturi”, a spus el. „Nu este ca și cum am fi deshidratați, doar avem o dietă mai echilibrată și, prin urmare, dieta noastră ne oferă deja o mulțime de lichide.”

„Această idee că „trebuie să am sticla cu apă lângă mine” a fost creată de companiile de apă pentru că vor să vă vândă apă”, a adăugat Riese.

Warren, al cărei TikTok a ajutat la declanșarea tendinței, a spus că a auzit toate argumentele înainte - că dietele europene și apele minerale sunt mai hidratante - dar nu crede aceste lucru. „Am trăit în Spania trei ani și nu mi-am calibrat niciodată setea”, a spus ea. „Tot timpul m-am simțit mai însetata”

@ditchthedistrict What is the secret?? Half my travel budget is water I swear #internationaltravel #asktiktok #americansabroad #europetiktok #europetok ♬ Alegria - Elia Y Elizabeth
@br3nnak3ough

 

♬ Yeahhhh slurpyyyy - AAA

Alte stiri din Life style

Ultima oră