Cea mai în vârstă persoană din lume are 116 ani

07 Iul 2015
Cea mai în vârstă persoană din lume are 116 ani
Susannah Mushatt Jones, în vârstă de 116 ani, a fost declarată, luni, cea mai în vârstă persoană din lume, potrivit portalului Guinness Book. Guinness Book a confirmat luni că femeia din Brooklyn este cea mai în vârstă persoană din lume. Femeia a moştenit acest titlu, la mijlocul lunii iunie, de la compatrioata sa, Jeralean Talley.

Deşi şi-a pierdut vederea şi auzul i-a slăbit mult, Susannah Mushatt Jones nu este imobilizată la pat şi ia doar două medicamente pe zi.

Persoana cu cea mai mare longevitate din toate timpurile a fost tot o femeie, franţuzoaica Jeanne Calment, care s-a stins din viaţă la vârsta de 122 ani şi 164 de zile.

Când Susannah Jones avea 106 ani, la aniversarea zilei sale de naştere, le-a spus invitaţilor: „Nu am fumat niciodată şi nici nu am băut. Sunt plină de energie pozitivă şi de iubire. Acesta este secretul fericirii şi longevităţii”.

Femeia s-a născut în Alabama, într-o familie săracă, iar tatăl ei, culegător de bumbac, întreţinea o familie numeroasă cu 10 copii, într-o casă cu chirie.

Din Alabama, Susannah s-a mutat mai întâi în New Jersey, apoi în New York, unde a lucrat ca menajeră şi bonă. Unul dintre cei 100 de nepoţi ai ei, Lavilla Mushatt Watson, a publicat în 2014 autobiografia lui Jones, intitulată: „Susannah – Our incredible 114-Year-Old Aunt” (Susannah – Incredibila noastră mătuşă în vârstă de 114 ani). (M.C)

Alte stiri din Life style

Ultima oră