Sub ameninţarea Al-Qaida, la +43 de grade, a fotografiat un ritual al triburilor Wodaabe

03 Iul 2015
Sub ameninţarea Al-Qaida, la +43 de grade, a fotografiat un ritual al triburilor Wodaabe
Fotografa din New York, Terri Gold, a avut o şansă aproape unică, să-i poată fotografia pe cei circa 1.000 de nomazi de culoare, Wodaabe, din zona de sud a Nigerului, împreună cu miile lor de animale prețioase cu care umblă prin deşert, în timpul celebrării festivalului Guérewol.
 
În timpul evenimentului, care ţine o săptămână, oamenii se îmbracă în straie tradiționale, îşi împodobesc fețele cu vopsea, într-un ritual de alegere a consortului. Înfruntând o căldură de peste 43 de grade Celsius, Terri Gold a imortalizat evenimentul folosind filmul infraroșu.
 
Niger nu a avut niciun turist în cea mai mare parte a ultimului deceniu, explică fotografa, din cauza amenințării membrilor Al-Qaida care vin din Libia. Pe drum ea a fost flancată de 18 gărzi înarmate care purtau puști automate în mâini; iar camioanele în care a călătorit au fost dotate cu mitraliere. 
 
Deoarece triburile Wodaabe sunt răspândite în întreaga țară, Gold nu avea de unde să știe exact când se va convoca festivalul anual. Wodaabe trăiesc după capriciile naturii: ei merg pe urmele caprelor lor, a cămilelor, a măgarilor, a oilor, bovinelor, urmărind sursele de apă. Filozofiile lor se întemeiază pe zicala Wodaabe: "Cine nu poate suporta fumul nu va ajunge la foc".
 
Deşi grupările Al-Qaida nu au fost atunci, au intra în zonă la doar câteva zile după ce Gold a plecat.


 

Alte stiri din Life style

Ultima oră