Imobiliare sau Ingineria Petrolului? Top 5 cel mai bine plătite diplome din lume

01 Mai 2016 | scris de Istvan Deak
Imobiliare sau Ingineria Petrolului? Top 5 cel mai bine plătite diplome din lume

Oprește-te din orice ai face. Cu siguranță știi că diploma pe care o ai nu îți garantează nici că vei fi angajat, nici că vei avea un salariu mare vreodată. Așa că dacă tot îți pierzi timpul, măcar axeaază-te pe ceva cu folos.

Nu este un secret că o diplomă este mai valoroasă într-un domeniu decât altul. Realitatea este că o diplomă de licență fără un masterat sau un doctorat nu valorează prea mult, cel puțin nu în străinătate.

Business Insider a întocmit topul celor mai bine plătite diplome încă din primul an de la terminarea studiilor.

Masterat Ingineria Petrolului
Acest domeniu este foarte bine plătit și cu o simplă diplomă de licență, însă un masterat îți garantează un salariu mai mare încă din primul an cu 5000 de dolari. Astfel, după primul an de lucru ai avea un venit garantat de 96.500 de dolari, care după câțiva ani ar putea ajunge chiar la 173.000 de dolari.

Masterat asistent/ă anestezie
În SUA, asistentele specializate în anestezii au printre cele mai mari salarii în primul an de la terminarea studiilor: 73.600 de dolari pe an. Dacă aleg să mai rămână doi ani pe băncile universității și să termine un program de masterat, salariul lor aproape că se va dubla. Venitul garantat în primii ani de muncă este de 139.000 de dolari, cu șanse de a ajunge la 159.000 după câțiva ani de experiență.

Doctorat în Strategie
Dacă vrei să devii consultant în management și să influențezi direcția în care o ia o compania, ai nevoie de un doctorat în Strategie. Matematica, analizarea datelor și cercetarea ar trebui să se numere printre punctele tale forte. Salariul de început este de 93.100 de dolari, dar experții garantează că doar în câțiva ani poți ajunge la 148.000 de dolari.

Doctorat în Management General
Dacă vrei să fii un lider și să iei decizii la scară largă cara să ajute la îmbunătățirea activității resurselor umane dintr-o companie, ai nevoie de un doctorat în Management General. Evident că vei câștiga mai puțin decât în strategie, dar nu cu mult. 84.000 de dolari este venitul în primul an, dar anii de experiență vor fi recompensați la un moment dat cu 144.000 de dolari.

Doctorat în Finanțe și Imobiliare
Criza a afectat din plin domeniul imobiliarelor, însă experții oferă garanții că lucrurile și-au revenit și o diplomă în domeniu începe să devină din nou valoroasă. Astfel după primul de an de la dobândirea diplomei o să fii mai bogat cu 78.900 de dolari, iar în doar câțiva ani, dacă ești bun în domeniu, poți să ajungi la un venit anual de 143.000 de dolari.

Demn de menționat este și faptul că înscrierea la aceste programe de studiu costă cât salariul mediu pe doi ani în România.

Alte stiri din Life style

Ultima oră