Senzaţional! Patru câini ar fi dat de urma Ameliei Earhart, femeia-pilot dispărută în Pacific acum 80 de ani

11 Iul 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Senzaţional! Patru câini ar fi dat de urma Ameliei Earhart, femeia-pilot dispărută în Pacific acum 80 de ani

Patru câini legişti au găsit pe o insulă pustie din Pacific locul unde femeia-pilot Amelia Earhart ar fi murit după ce a naufragiat în timp ce făcea înconjurul lumii cu avionul, relatează mirror.co.uk.

Patrupedele au mirosit locul unde au fost găsite rămăşiţele umane despre care cercetătorii cred că aparţin Ameliei Erhart sau copilotului său, Fred Noonan, ambii dispăruţi în 1937 undeva în Pacific, în timp ce făceau înconjurul lumii cu avionul. Amelia Earhart avea atunci 39 de ani şi era prima femeie pilot care, 5 ani mai devreme, în 1932, traversase singură Atlanticul.

Se presupune că în 1937 ea s-a prăbuşit în ocean din cauza unor probleme la motorul avionului. Noile dovezi descoperite pe micul atol Nikumaroro, aparţinând Kiribati, sugerează însă că Earhart şi-ar fi trăit ultimele zile ca naufragiat în mijlocul Pacificului.

Patru câini căutători de cadavre au adulmecat resturile umane de pe insulă. Câinii, din rasa border collie, au fost dresaţi să detecteze oase şi mirosuri din rămăşiţele umane, descoperite la umbra unui copac din Nikumaroro.

Este acelaşi loc unde oasele, despre care se credea că aparţin Ameliei Earhart sau lui Fred Noonan, au fost aduse la ţărm în 1940. Este, de asemenea, locul unde o expediţie din 2001 a găsit urme ale unui naufragiat american, inclusiv ale unui foc de tabără, un cuţit fabricat în SUA şi o pudrieră, conform  National Geographic.

Noile descoperiri par să arunce o umbră de îndoială asupra unei fotografii apărute săptămâna trecută şi care ar arăta-o pe Earhart cocoţată pe marginea unui doc din Jaluit Atoll, insulele Marshall.

Fotografia, care îl surprinde şi pe Noonan într-un grup, a fost descoperită recent de agentul trezoriei SUA, Les Kinney, în Arhivele Naţionale.

sursa foto: mirror.co.uk

Alte stiri din Life style

Ultima oră