Secretul fericirii și al succesului? "Lista de cumpărături", creată de cercetători

08 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Secretul fericirii și al succesului? "Lista de cumpărături", creată de cercetători

Secretul fericirii și al succesului ar putea fi la fel de simplu ca a simţi plăcerea vieţii, a te aprecia pe tine și faptul că ești bun la ceva, conform unor noi cercetări, relatează dailymail.co.uk .

Până în prezent nu a existat niciun acord asupra a ceea ce trebuie să facă o persoană mai degrabă să prospere decât să supraviețuiască, sau cum să încerce oamenii și să se asigure că reuşesc.

Cu toate acestea, un expert susține că a decriptat codul pentru o viață împlinită, creând o "listă de cumpărături" a celor necesare pentru a avea o existență mulțumitoare.

Dr. Daniel Brown, un om de ştiinţă de la Universitatea din Portsmouth, a creat o listă de cerinţe pentru o astfel de existenţă.  Lista cuprinde trăsături precum optimismul, motivația și încrederea în sine.

 

 

Fiind o fire spirituală sau religioasă este o calitate care, poate, de asemenea, ajuta pe cineva să prospere, la fel ca un mediu calm și un grad înalt de autonomie.

Dr. Brown spune că abordarea "provocărilor și dificultăților la un nivel ușor de gestionat" este, de asemenea, cheia succesului, mai degrabă decât a supraviețuirii. De asemenea, sunt importante şi oportunitățile, sprijinul familial, provocările, un mediu calm, încredere și autonomie.

"Lista de cumpărături" include două coloane, una  despre cum ar trebui să fie o persoană și ce ar trebui să aibă. El spune că  o viaţă "înfloritoare" vine de la a fi pozitiv, spiritual, pro-activ, flexibil, încrezător și social competent.

 

 

Alte stiri din Life style

Ultima oră