Şase obiceiuri proaste ale americanilor care se răspândesc în toată lumea

23 Feb 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Şase obiceiuri proaste ale americanilor care se răspândesc în toată lumea

Americanii sunt renumiţi în întreaga lume pentru unele obiceiuri proaste. Muncesc prea mult, mănâncă tone de fast-food și se uită toată ziua la televizor.  Dar, la fel de rău ca și aceste obiceiuri, este faptul că ele se răspândesc încet-încet în toată lumea, relatează uk.businessinsider.com.

Mănâncă tone de fast-food

În America se mănâncă fast-food mai mult decât în orice țară din lume. Restaurantele fast-food servesc în fiecare zi 50 de milioane de americani, iar un sondaj recent a constatat că opt din 10 americani mănâncă fast-food cel puțin o dată pe lună. Dar şi alte țări vin din urmă. Peste 50% din totalul vânzărilor restaurantelor din Franța în 2013, vin spre exemplu, de la companiile de fast-food, cu o creștere de 14% față de anul precedent. Consumul de fast-food este, de asemenea, în creștere în țări precum Canada, Regatul Unit, Coreea de Sud, Germania și Japonia.

Sar peste pauzele de prânz

Americanii au reputața de a se "lega" de birou la locul de muncă și datele susțin acest lucru: 62% dintre profesioniștii americani mâncă prânzul la birou, potrivit The New York Times. Americanii nu sunt însă singurii. În Franța, pauza medie de prânz a scăzut de la 80 de minute în 1975 la doar 22 de minute în 2011, potrivit NPR.

O iau razna de Black Friday

Black Friday a fost iniţial o oportunitate specific americană, după Ziua Recunoștinței, când comercianții cu amănuntul oferă reduceri excesive pentru a marca începutul sezonului cumpărăturilor de vacanță.
Cu toate acestea, tendința devine globală. Mai multe țări, inclusiv Canada, Mexic, Regatul Unit, Norvegia, Franța, Australia, România și Germania, au început să copieze tradiția în ultimii ani, comercianții cu amănuntul anunţând  zile cu discount masiv, în aceeași perioadă. Motivul Canadei este deosebit de interesant. Potrivit CBC, comercianții cu amănuntul și-au început propria tradiție de vineri, pentru a descuraja canadienii să treacă granița și să profite de reducerile din SUA.

Lucrează ore în şir

Americanii sunt recunoscuți pentru timpul petrecut la serviciu. O estimare din 2014 arată că angajatul mediu american cu normă întreagă lucrează 47 de ore pe săptămână. Între timp, oamenii din țările din Europa de Vest, precum Germania și Suedia, lucreazăî aproape de 35 de ore pe săptămână și  au dreptul să refuze să lucreze peste 48 de ore pe săptămână.
Tendința americană de a rămâne târziu la birou pare a fi atrăgătoare în Marea Britanie, unde angajatul mediu lucrează mai mult de 42 de ore pe săptămână.

Dependenţi de reţelele de socializare

Statele Unite îşi pot revendica paternitatea multor platforme media sociale populare în întreaga lume, printre care Facebook, Instagram, Snapchat și Twitter. Dar americanii au fost detronaţi în utilizarea social media, iar SUA nu apar nici măcar în top 10 țări.
Potrivit celor mai recente date, ţările de top sunt acum Filipine, Brazilia, Mexic, Argentina, Emiratele Arabe Unite și Malaezia. Oamenii de acolo, petrec, în medie, peste trei ore pe zi pe reţelele de socializare.

Se uită la televizor toată ziua

Potrivit unui raport din 2015, americanii revendică onoarea de a viziona mai multe posturi de televiziune decât oricine altcineva din lume, uitându-se în medie patru ore și 42 de minute pe zi. Americanii au însă competitori, Australia, Italia și Polonia, fiecare în medie, cu peste patru ore pe zi. Iar când vine vorba de Netflix, Canada întrece SUA.

Alte stiri din Life style

Ultima oră