„SAREA ÎN BUCATE” - un show culinar la Radio România!

19 Sep 2015
„SAREA ÎN BUCATE” - un show culinar la Radio România!
Da, punem sare în bucate. Și-un pic de piper. Și-un dram de poveste. Acasă la țăranul român, unde aflăm că bucătăria noastră nu este nici simplă, nici grea, nici „de împrumut”… cum de atâtea ori ni s-a zis. Cu aceeași imaginație cu care fetele de măritat coseau flori pe ia de mers la biserică, româncele de ieri și de alaltăieri creau rețete din te miri ce. Azi, batem țara-n curmeziș să le descoperim și să le scriem în cartea de bucate a neamului!

O călătorie culinară în România profundă este mereu plină de surprize. Ne minunăm noi, se minunează și alții, când iau și gustă din cratița noastră!

Pe Dunăre, la vale, acolo unde Oltul se varsă în marele fluviu, exploratorul Jacques Yves Cousteau era cucerit de un fel de mâncare: scoici de apă dulce pe orez. Crezuse că numai francezii le știu dichisul... Totuși, rețeta asta era… este... pur românească. De-acolo, din sat, de la Odaia, din Teleorman. Unde-am aflat-o și noi, în casa bătrânească a Silviei Ciobotaru, meșter de păpuși tradiționale pe lingură de lemn… Aceeași lingură de lemn cu care bunica învârtea în oala ce forfotea pe plită.

În fiecare SÂMBĂTĂ, de la 12,20, pe Radio România ANTENA SATELOR, ai… SAREA ÎN BUCATE, un veritabil show culinar radiofonic, cu SIMONA LAZĂR și ROMEO LUPU. Conceptul unic aduce pe undele radio aromele gastronomiei rurale! 

Ascultă live pe site  www.antenasatelor.ro și pe pagina de facebook  http://on.fb.me/1s1YJrw.


Alte stiri din Life style

Ultima oră