Rețeta zilei de marți. Găina oltenilor din Corbu

16 Iun 2015
Rețeta zilei de marți. Găina oltenilor din Corbu
  O mulţime de supoziţii şi câteva date istorice precise leagă Oltenia de Sicilia. Mai în glumă, mai în serios, prietenii mei sicilieni îşi numesc insula "Oltenia Italiei", şi asta în primul rând datorită unei particularităţi lingvistice: şi într-o parte, şi în cealaltă se foloseşte mult perfectul simplu în vorbirea curentă.

Poate, dacă am face o cercetare etimologică şi istorică mai în adâncime, ar trebui să spunem mai degrabă Olteniei că este "Sicilia României" - şi asta pentru că strămoşii lor, mercenari în legiunile romane, au fost campaţi aici vreo două secole. Dar să-i lăsăm pe istorici şi lingvişti să rezolve dilema. Noi ne întoarcem în Oltenia, pentru o rețetă de găină oltenească.

Te-ar putea interesa și
Rețeta zilei de marți. Copane de curcă (oltenească) la tigaie (rețeta lui Tudor Gheorghe)

Ai trebuință de o găină de 1,5 kg, 500 g orez, 6 roșii, 2 morcovi, o țelină mică, o rădăcină de pătrunjel, o rădăcină de păstârnac, doi ardei, două cepe, 4 căței de usturoi, 200 g ciuperci, 70 m ulei, cimbru, o legătură de pătrunjel verde, sare, piper.

Cum se procedează. Pasărea se curăță, se spală, se porționează, se crestează carnea din loc în loc și se împănează cu usturoi. 

Citește rețeta mai departe pe ANTENA SATELOR

Alte stiri din Life style

Ultima oră