Vrei o relație de durată? Iată 10 întrebări la care trebuie să afli răspunsul după prima întâlnire

11 Ian 2018 | scris de Istvan Deak
Vrei o relație de durată? Iată 10 întrebări la care trebuie să afli răspunsul după prima întâlnire Galerie foto (2)

Tot mai multe persoane aleg mediul online pentru găsirea unui partener pentru tot restul vieții. Experții în relaţii inter-umane au dezvăluit pentru revista Focus care sunt principalele 10 întrebări la care trebuie să găsiți răspunsul încă după prima întâlnire, pentru a avea o relație de durată.

Pot să îmi imaginez o relație cu această persoană?
De multe ori, un NU hotărât este mai sănătos decât un DA, în care nu credem, sau un POATE în care ne punem speranța. Dacă ai senzația că persoana din fața ta nu îți transmite nimic la prima întâlnire, atunci decizia corectă e să întrerupi contactul: viața este mult prea scurtă pentru a o petrece cu persoanele nepotrivite.

Vreau să mă mai întâlnesc cu această persoană?
Nu poți să te ridici de la masă și să-ți iei la revedere fără să știi răspunsul la această întrebare. Evident că nu trebuie să ne grăbim și să avem asteptări prea mari foarte devreme, însă sunt destule indicii care îți pot semnaliza dacă sunt șanse pentru o revedere. Nu este greșit nici să întrebi direct: ”Mi se pare că nu ți-am trezit interesul”. Persoana în cauză va avea ocazia să reacționeze.

Cât a durat cea mai lungă relație?
Aici depinde de grupa de vârstă. Pentru persoanele sub 25 de ani este o întrebare irelevantă. Majoritarea tinerilor este în cautare de aventuri, nu neapărat de relații de durată. Dar, la persoanele de peste 25 de ani, este o întrebare importantă. Dacă ai dat peste cineva care nu a avut niciodată o relație mai lungă de un an, atunci trebuie să te întrebi dacă e capabil de o relație de durată.

Unde lucrează?
Locul de muncă ne ocupă cel mai mult timp din viața de zi cu zi. Cine nu vrea să vorbească despre asta, fie nu este mulțumit la locul de muncă, fie are ceva de ascuns. Cât de mult lucrează? Ce funțtie și responsabilități are? Dar cât timp liber? E suficient pentru a afla dacă e o persoană ideală pentru o relație de durată.

Ce hobby-uri are?
Practic, ce face în timpul liber, fiindcă viața nu poate însemna doar muncă și stat acasă. Avem hobby-uri în comun? Îmi pot imagine activități în timpul liber unde să fim împreună? Dacă răspunsul e NU, atunci șansele pentru o relație de durată sunt minime.

Unde stă?
Dacă locuiește într-un apartament cu alte persoane, atunci știe să traseze limite și este conştient că viața înseamnă și compromisuri. Daca stă singur într-o locuință, atunci are un anumit statut, este probabil inflexibil. Dacă stă cu mama și tata acasă, atunci nu este suficient de copt pentru o relație serioasă.

Are animale de companie?
Pare ceva banal: dar un câine sau o pisică poate să distrugă o relație. Nici măcar nu trebuie să ai vreo alergie. E vorba de igienă sau de animalul în sine. Fanii câinilor nu iubesc pisicile, iar unii sunt chiar scârbiți de părul de animale lăsat pe mobilierul din casă.

Vrea să își întemeieze o familie?
Pare prematur, însă este o temă importantă pentru prima întâlnire. Trebuie să știi ce gândește despre întemeierea unei familii. Vorbim despre priorități. Dacă evită tema sau ți se pare că e nesincer (ă), dar îi tolerezi răspunsurile despre căsătorie și copii, în viitor o să apară multe conflicte în relație.

Este bigam?
Mai exact, se întâlnește și cu alți parteneri/e în același timp? Cine deschide prea multe uși cu același scop, este în căutarea perfecțiunii, iar cum ea nu există, este narcist(ă) și va avea doar de suferit.

Dar depresiv?
Din păcate, există multe persoane care, după o serie de experiențe negative, și-au pierdut încrederea în dragoste. Frustrarea lor nu poate fi vindecată printr-un nou partener(ă). Pe de altă parte, dacă ești chiar tu persoana depresivă, atunci ar trebui să îți evaluezi așteptările, înainte de a te angaja într-o nouă tentativă de vindecare de frustrarea de a fi singur(ă).

Alte stiri din Life style

Ultima oră