Regele Olandei, copilot la KLM. Nimeni nu a ştiut timp de 21 de ani!

18 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Regele Olandei, copilot la KLM. Nimeni nu a ştiut timp de 21 de ani!

Regele Willem-Alexandru al Olandei nu este doar șeful statului, ci a fost și co-pilot al companiei aeriene KLM timp de 21 de ani, relatează itbtimes.com.au.

Monarhul, în vârstă de 50 de ani (foto dreapta), a recunoscut pentru ziarul olandez De Telegraaf că zbura de două ori pe lună pe avioanele KLM Fokker 70. De obicei, zbura cu căpitanul Maarten Putman, iar pasagerii habar nu aveau că sunt pilotaţi de rege însuși.

El spune că pilotarea unui avion comercial era un "hobby" care îi permitea să se concentreze în aer şi asupra altor lucruri decât îndatoririle sale regale. 

"Nu poţi lua problemele de pe pământ în cer. Te poţi deconecta complet și să te concentrezi pe altceva. Asta este pentru mine cea mai relaxantă parte a zborului", a afirmat monarhul.

Nu și-a folosit niciodată numele când s-a adresat pasagerilor. El a fost, de asemenea, rar recunoscut atunci când purta uniforma și şapca KLM. Unii pasageri i-au putut, totuși, recunoaște vocea.

"Avantajul era că puteam să spun întotdeauna călătorilor că îi primesc cu căldură, în numele căpitanului și al echipajului. Atunci nu trebuia să-mi dau numele", a mai spus regele.

Willem-Alexander și-a încheiat cursele în calitate de copilot la avioanele Fokker 70, care au fost scoase din uz de KLM. El intenționează să se retragă și să învețe să zboare cu cele mai mari Boeing 737 în următoarele câteva luni.

Regele olandez, care a urcat pe tron ​​în 2013 după abdicarea mamei sale, Beatrix, nu este singurul monarh care zboară. Prințul Charles și fiii săi, prințul William și prințul Harry, sunt piloți calificați.

William a renunțat recent la rolul său de pilot de ambulanță aeriană RAF la începutul acestui an pentru a deveni reprezentant al casei regale britanice cu normă întreagă, în timp ce Harry a fost pilot de elicopter Apache în Afganistan, acum câțiva ani.

 

Alte stiri din Life style

Ultima oră